Реклама / Ads
65| 5233 |30.03.2013 НОВИНИ

Борисов: Изпълнихме обещанията си в здравеопазването

.
Обещахме на Варна болницата с високотехнологична апаратура и днес обещанието ни е изпълнено - честитя на варненци първия в България циклотрон, който позволява раковите заболявания да бъдат откривани в най-ранен стадий. Това заяви пред агенция Фокус председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по повод открития днес циклотронен комплекс в университетската болница „Св. Марина" във Варна.
 


„Тази болница е поредното доказателство, че от ГЕРБ изпълняваме приоритетите в здравеопазването, които обявихме. На откриването на болницата днес беше поканена Десислава Атанасова, защото тя настояваше правителството на ГЕРБ да осигури 5 милиона лева за изграждането на циклотрона.

Тези изследвания, които вече ще се правят във Варненската болница, са изключително важни за диагностиката и лечението на онкологичните заболявания. До сега те се внасяха всяка седмица със самолети от чужбина и струваха много повече пари на здравната ни система", коментира бившият премиер.


Със заработването на циклотронния комплекс и инвестициите, направени от правителството на ГЕРБ през 2012 година на стойност 18 милиона лева за изграждането на онкологичен център с два линейни ускорителя във Варна, и с едно от последните решения на нашите министри за осигуряването на още 5 милиона лева за закупуването на апарат за радиохирургия, болница „Св. Марина" се превръща в лидер на медицината и борбата с онкологичните заболявания в България, каза още Бойко Борисов.
 

Тези инвестиции в здравеопазването станаха възможни и са част от концепцията на правителството на ГЕРБ за борба с онкологичните заболявания, която е доразвита и в предизборната програма на ГЕРБ, каза още Бойко Борисов. Тази концепция я реализирахме в още 12 лечебни заведения в цялата страна. До края на месец юни всички тези болници ще имат нова високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Вече има издадено разрешение за строежа и на циклотрона в София, посочи още той.
 

Неговото финансиране беше осигурено отново с помощта на правителството на ГЕРБ. С построяването му ГЕРБ ще изпълни още едно от обещанията си пред пациентите и повече хора ще могат да се изследват по-бързо, заяви Бойко Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 116| 5308 |17.03.2013 Борисов: Искам прошка от Господ и от народа . 44| 7942 |13.03.2013 Райков към Борисов: Вие бяхте силен, а не силов премиер . 129| 6321 |08.03.2013 Борисов: Протестите ни спънаха за Шенген . 190| 8204 |06.03.2013 Б. Борисов: За ужас на враговете, съм добре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads