Реклама / Ads
9| 4573 |13.01.2016 НОВИНИ

Борисов изпрати "Южен поток" в историята

.
Бойко Борисов
"Южен поток" е в историята. На дневен ред е газовият разпределител „Балкан”. Това отсече от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по време на първия за годината блиц контрол.
 
"Какви стъпки е предприело правителството за рестартирането на проекта "Южен поток" под името "Български поток", поиска да разбере от министър-председателя независимият народен представител Велизар Енчев и напомни, че става дума за защита на енергийните интереси на България.

"България е незаобиколим фактор на Балканите и се надявам така да бъде", се похвали отново министър-председателят.
"Южен поток" е в историята, на дневен ред е газовият разпределител Балкан", обяви Борисов и посочи, че сега усилията се насочват към извеждането на газовия хъб като приоритет за Европейската комисия.

Тук Борисов съобщи, че страната ни има готовност да си увеличи капацитета на тръбите. "Като дойде това време, ще вляза в пленарна зала и ще поискам от вас да си инвестираме наши пари в газоразпределителната мрежа", отбеляза премиерът.

"Има много напредък, но нищо няма да кажа повече. Заедно с ЕК, когато станем готови, ще го предложим", затвори темата Борисов.

В реплика независимият депутат Енчев съзря в отговора на министъра негативизъм по отношение на "Южен поток".

"Какъв негативизъм има! След като руският президент излезе в Анкара и каза, че "Южен поток" е мъртъв". Как насила да накараме някой да докара газ?", се зачуди Борисов.

Премиерът използва момента и накрая на отговора си по темата "Южен поток" се обърна с похвала към лидера на "БСП Лява България" Михаил Миков.
"Между другото, шегата с кучето Лайка беше уникална", се обърна към социалист номер 1 Борисов.

Припомняме, вчера министърът на отбраната Николай Ненчев излетя по време на теста на ремонтираните от Полша двигатели на МиГ-29. Опозицията от БСП не изпусна събитието и на пресконференция лидерът Михаил Миков коментира - "Министри се използват в ролята на кучето Лайка да изпробват летателни средства".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4902 |13.01.2016 Румяна Бъчварова: Борисов има неизчерпаем опит за МВР . 15| 4730 |13.01.2016 Борисов: Незабавно да се затворят границите за бежанци . 28| 11019 |12.01.2016 Кънев: Знаел ли е Борисов, че Пеевски е наредил смъкването на охраната на Местан . 14| 6038 |12.01.2016 Борисов даде пример с делата „Наглите” и „Килърите”, #КОЙ изгони ченгетата, които ги разкриха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads