Реклама / Ads
4| 6712 |28.01.2013 НОВИНИ

Борисов намекна за Путин, пак идва

.
По време на визитата си през 2010 г. Путин си тръгна с лаещ подарък от премиера Борисов
Руският президент Владимир Путин може да дойде в България през февруари. Този път слухът беше пуснат от премиера Бойко Борисов. Преди дни се заговори, че Путин пристига у нас за Трети март.
 

Вчера, след като гласува на ядрения референдум, Борисов разкри, че има вероятност руският държавен глава да гостува в страната ни още следващия месец, предава Всеки ден. Датата обаче все още се уточнява.

„Когато още на първия разговор с него разговаряхме, аз ясно и точно му казах и той абсолютно се съгласи с мен - „Бургас-Александруполис" е опасен за екологията на България проект и въобще дума няма да става за него. И ние го прекратихме, знаете.

За АЕЦ "Белене" му казах: Ако няма голям европейски външен инвеститор, фирма с име, което да може след това да защитава реакторите, да не се наложи да ги затворим, както от 1 до 4 в „Козлодуй", няма да го строя. Съгласен ли си? Съгласен съм. Той го знае до ден днешен. Той го знае и затова не считам, че има някакъв проблем с Русия. Точно обратното.

А за "Южен поток" ние подписахме, работим, строим, правим компанията. Направиха първа копка. Надявам се напролет някъде ние да направим първа копка за строежа, така че "Южен поток" се изгражда. Всичко, което е в интерес на България", обясни Борисов.

Путин трябваше да дойде в България през ноември м.г. за подписването на споразумението за „Южен поток", но визитата беше отложена за декември. Руският президент обаче не пристигна и тогава.

Досега Владимир Путин е гостувал три пъти в страната ни - два пъти като президент и един път като премиер. Путин пристигна у нас за пръв път през март 2003 г. по случай 125-годишнината от Освобождението на България от османско робство. През януари 2008 г. като президент пък откри Годината на Русия в България, а през ноември 2008 г. негов домакин в София бе премиерът Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 5955 |27.01.2013 Цветанов: Референдумът не беше за или против Б. Борисов . 43| 5985 |27.01.2013 Борисов: Не искам Станишев да си подава оставката . 48| 5525 |25.01.2013 Според ДПС: Борисов-диктатор; Цветанов-изпълнител на политпоръчки . 67| 5850 |25.01.2013 Борисов обеща. Работниците от ВМЗ получават парите си днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads