Реклама / Ads
47| 5743 |21.06.2014 НОВИНИ

Борисов: Наводненията са природни бедствия, правителството не си мръдна пръстта за КТБ

.
Кметът и да не реагира адекватно, на мястото на инцидента пристигат пожарна, Гражданска защита, Червен кръст. Това, което стана вчера е природно бедствие. Аз виждам две неща, които трябва да се направят веднага. Да вземем пари от Брюксел за възстановяването, защото в бюджета няма и другото е превенция. Да се чистят дерета, корита на реки и тн. Това пак трябва да стане с европейски пари.
 

Това каза в телефонно интервю за БНТ Бойко Борисов, председател на ГЕРБ. Освен темата за бедствията в Североизточна България той коментира и последните политически събития в страната. Ставащото с КТБ е не по-малко бедствие от наводнението. Снощи ми се обади Вежди Рашидов, той има някакви пари там, и ми каза: Ако не ми дадат парите, ще си посегна на живота. Маса човешки съдби са заложени на карта. Според мен БНБ закъсня, защото опашките се бяха извили още преди дни.

Правителството също не си мръдна пръста, въпреки че ги предупреждавахме. Моля се всичко да приключи само с този надзор, заяви Борисов. В България можеш да се молиш само на Господ. Пламен Орешарски не можеш да го молиш за нищо, а и той не може да свърши нищо.

Аз бях учуден на КСНС, когато го питах за различни въпроси, той не можеше да ми отговори нищо. Това не бил чел, онова не бил чел. В най-тежката финансова криза ние не допуснахме срив. Нямаше нито един проблем с банка. Идват БСП на власт и проблемите започват. Това е факт. Никой не може да каже на Пеевски да спре с атаките, допълни лидерът на ГЕРБ.

Ако е силно правителството, нещата никога няма да стигнат сериозни размери. При слабо правителство обаче, нищо не се знае. Тези хора така лъжат, че не знам дали въобще ще има предсрочни избори. На КСНС уж се разбрахме по тази точка, но те и нея могат да се опитат да нарушат. Естествено, че искам избори, иначе държавата си отива.

На БСП номерата са ясни. Има хора, има сценарии и всякакви такива неща. ДПС си назначиха министър ония ден, а говореха и те за оставка. На тези хора не може да се вярва, категоричен беше Борисов. Няма начин ГЕРБ да напусне НС. Вече веднъж го направихме и от Брюксел не го одобриха.

 Аз искам да бъда уважаван и повече няма да правя такива неща. Не съм участник в ставащото в БСП и гледам отстрани, до къде ще им стигне нахалството. Там гледат да направят всичко възможно за благото на Сергей Станишев. Той пада избор след избор и казва: Аз съм управляващ. Нахалство. След евроизборите Лютви Местан се държа само час-два по европейски. Говореха за оставка, а си назначават министър. Там продължават с целувките от "Орлов мост", пошегува се Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5221 |20.06.2014 БСП дарява 30 хил. лв. за пострадалите от наводненията . 28| 6077 |20.06.2014 Борисов: Орешарски действа неадекватно при бедствието . 132| 5781 |18.06.2014 Борисов: Оттук-нататък война и реваншизъм до дупка . 42| 4953 |17.06.2014 Борисов: Неудовлетворен съм от отговорите на Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads