Реклама / Ads
40| 8595 |09.03.2021 НОВИНИ

Борисов пак ”финтира” Манолова по делото за клевета в съда

.
Мая Манолова и Бойко Борисов
Напразно чакане пред съда днес. Премиерът Бойко Борисов отново не се яви в съда на делото, заведено от Мая Манолова срещу него, за клевета. Днес беше последното заседание по делото. Очаква се решението на съда. Това стана ясно фейсбук страницата на Мая Манолова след последното заседание по делото.
 

Припомняме, че Борисов не се яви и на заседанието на 23 февруари 2021 г., когато трябваше да стане ясно дали премиерът, или неговият организационен секретар лъже в своите показания и изявления.


"Това не е просто частен спор между Мая Манолова и Бойко Борисов. Това е спор, който трябва да върне в гражданите чувството за справедливост. Става дума за едно клеветническо изявление в национален ефир, ден преди балотажа на местните избори в София, лично на премиера Борисов", заяви Манолова.


"Върхът е, че националната телевизия, в която Борисов даде своето изявление, заяви, че не може да гарантира, че на записа е премиерът. Въпреки че, записът е на официалния сайт на телевизията. В тази държава няма демокрация и честни избори, но няма и свободни медии", каза още тя.


"Не говорим за политическите вреди, които нанесе и как повлия на гражданите преди втория тур. Става дума дали съдът ще застане зад буквата на закона и зад фактите по делото или ще се поддаде на други внушения, категорична е Манолова.


Борисов да дойде лично в съда и да каже казал ли е тези думи. Той се скри, нае голяма адвокатска кантора, главната редакторка на ПИК свидетелства в негова защита по това дело. Да се види как най-голямата партия провежда избори чрез информатори в щабовете на своите опоненти", каза още Манолова.


"Премиерът се включи в кметската кампания в София с една чудовищна лъжа. По-страшното е, че това ще продължи и на тези избори. Очаквам Борисов отново да грейне и да обяснява за ромски гласове и хора, впрегнали ъндърграунда", заяви тя.


"Не е ясно как ще завърши делото и дали Борисов ще си понесе отговорността. Гневът ми е към тези нагли хора, които мачкат медиите дотам, че една телевизия се отказва от собствения си запис в свое предаване. Да се види какви хора ни управляват и как са смачкали всичко – изборите, съда, медиите, свободата и желанието на хората да се изправят и да изразят мнението си. Хора, гласувайте на следващите избори, за да не се гаврят повече", призова Манолова.


"Борисов не се яви в съда, за да защити думите си, с което доказва, че са клеветнически и неверни. Той предпочете за пореден път да наруши закона, както го наруши и на предишните местни избори. Вместо да се яви и да уважи съда и да даде обяснение дали е казал въпросните думи, се скри зад свидетелите си. Надявам се съдът да подходи обективно и да разобличи и накаже г-н Борисов за грубото и арогантно поведение, което имаше не само на местните избори, но продължава и днес", допълни адвокат Минчо Спасов, който защитава Манолова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3778 |09.03.2021 Йоан Матев за убийството в Борисовата: Не мога да си представя, че ще посегна на човек . 18| 3291 |09.03.2021 Борисов готов да връща мерки: Няма да се поколебаем! . 4| 4388 |08.03.2021 Ахладова се хвърли да защитава джипката и пачките на Борисов, всичко било законно . 2| 3524 |08.03.2021 Бог високо, цар - далеко, а Борисов минава транзит. На кой поп да се жалваме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads