Реклама / Ads
71| 11888 |17.01.2021 НОВИНИ

Борисов пак си спомни за комунистите. Посети католически храм в Раковски

.
Бойко Борисов посети град Раковски
Политическата война между ”Дондуков 1” и ”Дондуков 2” продължава все така индиректно. Този път поле бе католически храм. Премиерът Бойко Борисов посети град Раковски, а визитата му бе маскирана като инскпекция на храм, построен с дарения от държавата и партия ГЕРБ. Има обаче няколко факта, които заслужават да бъдат споменати. Първо - в град Раковски се намира най-голямата католическа общност в България. И второ - президентът Румен Радев насрочи редовните парламентарни избори на 4 април - дата, съвпада с католическия Великден.
 

"На 4 април католиците имате Великден и се надяваме, че ще отидете да гласувате. Няма само да се веселите!", поде Борисов пред своята аудитория. В храма, наред със свещеника, бяха и двама министри от кабинета на премиера - Деница Сачева и Костадин Ангелов.

 

"Той проблемът е с организацията на секциите...", депутатът Младен Шишков от ГЕРБ.

 

"Е... сега. Какво да направим?", попита Борисов.

 

Католиците обаче възкликнаха - недопустимо е, некоректно!

 

Извън храма Борисов заговори за комунистите и как едно време не са позволявали да се ходи на църква, а сега били едни от най-ревностните християни.

 

"Спомням си майка ми на Великден как тайно ни вкарваше при попа и после тихо бягахме. Седят отпред - Държавна сигурност, милиция... И сега като отидат, като се закръстят у църквата... Годпод е милостив и опрпощаващ, но и не забравя!", коментира Борисов.

Днес при католическата общност на посещение е и президентът Румен Радев. Държавнят глава посети Римокатолическата катедрала "Св. Йосиф“ в София, за да присъства на литургия.

 

След църквата Борисов се спря и пред ремонтирано училище. Той првери ОУ "Христо Ботев" в град Раковски, а след това обиколката продължи с инспекция на игрище.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4161 |17.01.2021 Манолова: Изборите за Борисов са на живот и смърт. Той не може да спечели честно . 41| 3971 |17.01.2021 Десислава Атанасова: Когато хората страдат, те се обръщат към Борисов . 51| 8493 |16.01.2021 (Не)Традиционна инспекция: Посрещнаха Борисов с погача, а той застана пред журналисти . 19| 3327 |16.01.2021 Борисов отново обикаля. Провери ремонт на училище, после ще инспектира мост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads