Реклама / Ads
21| 4676 |04.06.2019 НОВИНИ

Борисов: Популизъм е това за намаляването на данъците, защо не го направихте, когато бяхте на власт ДПС и БСП?

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят сега. Но няма работници. За да се върнат работниците, трябва да вдигаме доходите.
 

Това заяви малко по-късно премиерът пред гостите на Петия годишен бал на КРИБ.

"Това, за което може да разчитате на нас, е да стимулираме средния и едрия бизнес. Ще ви натискаме за заплатите. Ще сторим и детски градини и ясли, за да се връщат младите майки на работа. В това има смисъл. Всички искат безплатно, но няма безплатно. При 10% данък не може да се говори за намаляване на данъка на хляба. Защо не намалим и данъка на млякото, на месото? Всеки говори за безплатно, но тогава данъците ще станат 20%. Хубав популизъм е това за безплатното и намаляването на данъците, но защо не го направихте, когато бяхте толкова пъти на власт ДПС и БСП, г-н Адемов?", обърна се премиерът към депутата от ДПС и председател на социалната комисия Хасан Адемов, визирайки предложенията на Делян Пеевски и Йордан Цонев за намаляване на ДДС върху лекарства, книгите и хляба, както и възможността за безплатни детски градини.

 

"Ние сме добри стопани и за това има излишък. Единственият шанс да се вдигнат доходите е да има стабилност, а някои искат предсрочни избори. Днес президентът сезирал Конституционния съд и аз ще ви попитам, вие от Северна Б ългария искате ли АМ "Хемус"? Като я искате бъдете по-активни. Използването на думата безплатно ще доведе страната до нестабилност. Сега ще излезе, че само аз не искам безплатни детски градини и хляб, но безплатно има само в утопиите на социалистите. Стига толкова, защото сега сме събрали тук да ви поздравим и да се почерпите", завърши Бойко Борисов.

 

Всеки ден съм в кондакт със синдикатите и работодателите. Говорим по тази тема. Мога да ви обещая, че данъците няма да ги пипаме. На финала сме и на чакалнята на Еврозоната. Който не иска България в Еврозоната, да знае, че ще има Европа на две скорости. Ние не искаме да оставаме България на втора скорост. Ние искаме да си гарантираме еврото. Тук вие трябва да ни помогнете, защото е правилно за държавата. Всички знаят, че сме в Шенген, но чисто егоистично не ни пускат. България охранява отлично границите си и това е изключително моя заслуга. Забравихте времената, когато по улиците се разхождаха стотици мигранти. Сега няма нито един", категоричен беше министър-председатедлят.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5169 |04.06.2019 Сталоун с усмивка към Борисов: В Америка градим за 2 месеца, тук за 2 седмици . 22| 10521 |31.05.2019 Борисов: Доверието между мен и Цветанов го няма, не исках Веско Маринов да ми пее по концертите . 58| 11539 |28.05.2019 Борисов: В Добрич и Плевен ще чистя всичко до корен, партията обича Лили Павлова . 6| 4385 |26.05.2019 Борисов: Съзнавам, че имахме грешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads