Реклама / Ads
21| 7387 |22.12.2017 НОВИНИ

Борисов: Ролята на Пеевски е само депутат в ДПС

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Ролята на Делян Пеевски е само депутат в ДПС. Мустафа Карадайъ и Ахмед Доган могат да говорят за Пеевски. Ако отворите сутрин всички медии ще знаете на кой олигарх са. Никога не съм бил с никой от тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по БНТ.
 

Според него КОНПИ е гарантирано независим орган. На Балканите действат няколко играчи-Русия, Турция и Китай.  Валери Симеонов обича да се налага. На него му е по-лесно. А аз трябва да търпя. Всеки, който се опитва да се покаже важен, ме атакува мене.

 

"Отстъпих за мораториума за новите лекарства, защото липсва политическа класа. Факт е, че от там се крадат много средства. Ние искахме 6 комисии, когато има пациент, който се нуждае от ново лекарство, да се занимават с темата. Мен също така ме излъгаха преди време. Купи една ампула за 8 000 долара и всичко ще е наред. Три купих и майка ми умря след 2 седмици. Сега слушам, че съм загубил човешкия си облик. И това, защото искам да спра кражбите. Чух, че сме искали да уморим хората. Преди време, когато дойдохме на власт, парите за здравеопазване бяха 1 млрд. От тогава не е имало под 3,5-4 млрд. лева за здравеопазване. И пак има недоволни. Това означава, че проблемът не е в парите. Възложил съм всички служби да работят на максимум по контрола. Корнелия Нинова ми се обади и говорихме нормално. Разбрахме се. Когато може да предотвратиш една криза в държавата, защо да не го направиш?", попита министър-председателят.

 

"Не воювам с президента Румен Радев. Той всеки ден повтаря ГЕРБ да мълчат и същевремнно ни дава оценки. Говори с езика на БСП. Аз спрях ГЕРБ да говорят, но той не спря. С Иво Прокопиев също нямам нищо общо. Там се занимава независим орган. Не мога да се обадя на КОНПИ и да кажа: Не се занимавайте с Прокопиев. Разследването на приватизацията няма за цел да удари нито Нинова, нито Прокопиев.

 

По български обичай на финала екипите свършиха много работа за европредседателството, но смятам, че сме подготвени много добре. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ премиерът Бойко Борисов, който направи анализ на изминалата 2017 година.

 

По време на председателството на ЕС се изисква най-висша форма на дипломация с всички колеги. България може да изказва категорична позиция като председател, но трябва да защитаваме интересите на всички страни-членки. Отговорноста ни е Западните Балкани, справяне с мигрантската криза, Брекзит. Чака ни много работа.

 

 В България ще дойде японски премиер за пръв път. Ще дойдат ирландски премиер, новият чешки премиер. Чака ни много работа през януари. Тук включвам и посещението в Турция, където ще открием реновираната църква "Св. Стефан". Ще присъства и президентът Реджеп Ердоган. Коства ни много усилия да нормализираме отношенията между Турция и ЕС. Нямаше по-голям страх у българите от наплива на мигранти.

 

Справихме се и с това. Колегите в Гърция не могат да си преброят мигрантите. Ние сме длъжни да имаме добри отношения с всички наши съседи. Усилията спрямо Турция си костваха.

Същото важи и за Македония. Техният път към демокрацията е осъзнат. Темата Западни Балкани по никакъв начин нямаше да присъства на нито един съвет, ако не бяхме ние. Беше ерес да се говори за приемането в ЕС на страните от Западните Балкани. Успяхме чрез дипломация да поставим тази тема на масата. Ако сме умни на Балканите, ще можем да придвижим много теми напред", категоричен беше Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4533 |21.12.2017 В парламента предлагат нов Централен административен съд. Ограничава се ролята на ВАС? . 5| 4513 |18.12.2017 Каката на Борисов: НЗОК трябва да плаща иновативни лекарства . 6| 8300 |16.12.2017 Иво Прокопиев: Пеевски казва кой е с незаконни доходи и кой да бъде ударен . 0| 4587 |14.12.2017 Борисов: В кабинета на Юнкер стои схемата на ”Турски поток” с наше участие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads