Реклама / Ads
6| 3877 |30.10.2022 НОВИНИ

Борисов ще е отговорен, ако се стигне до нови избори, категоричен е Атанасов от ДБ

.
Ако трябва да се търси изход от политическата криза, добре би било ГЕРБ да върнат първия мандат и да заявят, че ще подкрепят втория. По този начин ГЕРБ ще покажат, че имат желание да участват в разграждането на собствения си корупционен модел. В противен случай ще закарат държавата на следващи парламентарни избори. Да е ясно, че ако има предсрочни избори, отговорник за това ще е Бойко Борисов.
 

Това категорично заяви пред Българското национално радио ген. Атанас Атанасов от “Демократична България”. 

 

Той още веднъж посочи, че ДБ остава зад решението си да не подкрепя кабинет на ГЕРБ. 

 

“Борисов е лидер на първата политическа сила, а стои в Банкя. Ако иска да се случи определена конфигурация, която да поеме изпълнителната власт, да заповяда на масата. ... Първият мандат на ГЕРБ влиза в тупик, не могат да пробият изолацията, в която се намират, сега правят маневри, през които да се изрисува образ в главите на хората, че ГЕРБ не можа да направят правителство, но другите са виновни. Това е стар трик на Борисов - другите да са му виновни", коментира Атанасов. 

 

Според съпредседателя на ДБ в парламента има коалиция "Рашидов”. ФрогНюз припомня, че Вежди Рашидов бе избран на поста председател за Народното събрание по предложение на БСП и с гласовете на левицата, ГЕРБ, ДПС и “Български възход”.

 

"Тези, които избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото НС, започнаха много добре да работят помежду си и може би третият мандат, ако се стигне до него, ще се търси някаква такава конструкция. Това ще бъде нещо като правителството "Беров" преди години, знаем какви бяха последствията от него", допълни той. 

 

Не е работа на президента да осъществява политиката за сигурността на страната, подчерта Атанасов и добави:


"Българските граждани отдавна са разбрали, че Румен Радев има слабост към Русия. Трябва да има редовно правителство, което да проведе цялостна реформа на българските въоръжени сили, за да станат те част от НАТО, защото до този момент ние само политически сме член на НАТО".

 

"Хиперактивността на главния прокурор Иван Гешев е за прикритие на неспособността или нежеланието на ръководената от него институция да търси отговорност за тежките корупционни схеми в последните години", смята Атанасов и попита прокуратурата дали ще се заинтересува от случая с построяването на т.нар. "Балкански поток" за над 3 млрд. лева, "дадени в интерес на Руската федерация".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3423 |30.10.2022 Борисов иска през контактни групи да е ясно дали ще има кабинет с друг мандат, преди да се стигне до Радев . 6| 3030 |29.10.2022 Борисов: България е в труден период . 12| 3140 |28.10.2022 Борисов го удари на хвалби в Мюнхен . 1| 2763 |28.10.2022 Премахват незаконни постройки от Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads