Реклама / Ads
4| 4628 |16.04.2015 НОВИНИ

Борисов върна уволнен от Ненчев шеф

.
Работници във флотски арсенал
Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на протестиращите от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" във Варна и ги подкрепи. Министър-председателят е удовлетворил искането на работниците, които застанаха зад управителя на дружеството Георги Стойков с настояването той да бъде възстановен на поста, предаде БНР.
 
Срещата се е провела в присъствието на министъра на отбраната Николай Ненчев, както и с представители на Съвета на директорите на холдинга "ТЕРЕМ".
Служителите от "ТЕРЕМ - Флотски арсенал" няколко дни протестираха срещу смяната на Стойков и недопускаха новия управител Савин Попов да влезе в завода.
Премиерът е разпоредил на изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД Огнян Чалъков и на председателя на борда на директорите да възстановят на поста му Георги Стойков, защото от това, което е било изнесено по време на срещата, е станало ясно, че няма ясен мотив за тази смяна. Така е отменено назначаването на Савин Попов за нов изпълнителен директор на "ТЕРЕМ - Флотски арсенал".

Пред участниците в срещата премиерът е подчертал, че се е съгласил със смяната на Борда на директорите на холдинг „ТЕРЕМ”, но не и с тази на управителя на варненския завод, съобщиОлга Иванова от синдикалната структура на КНСБ в предприятието.

Изборът на нови членове на ръководния орган стана по настояване на военния министър Николай Ненчев, който е представител на Реформаторския блок. На днешната среща е бил поканен и депутатът и съпредседател на РБ Радан Кънев, но той не е дошъл. Разговори с него обаче са водени в сряда, разказа Иванова.

При протестите работниците бяха категорични, че ще продължат протестите си, докато не бъде отменена заповедта за смяна на досегашния им управител Георги Стойков, тъй като под негово управление получават заплатите си и "Флотски арсенал" е на печалба.

Днес работниците казаха, че не само са удовлетворени, но утре в 12:30 часа в обедната си почивка те ще излязат в двора на дружеството, за да изразят удовлетворението си от това, което се случи, защото преживяха много стресиращи и шокови моменти и се страхуваха, че действително може да изгубят хляба си.
Те ще приемат и благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за запазването на поста на досегашния управител.

От завода вчера поискаха гаранции и очакват от изпълнителния директор на "ТЕРЕМ" ЕАД Огнян Чалъков да подпише договора за 45 милиона долара за ремонт на руски кораби, който бе осигурен от отстранения и вече върнат директор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14513 |16.04.2015 О. Октай пред Фрог: Борисов е много изнервен, тепърва ще бъде още по! . 13| 4494 |16.04.2015 Борисов: Първо нова Конституция, после съдебна реформа . 16| 4747 |15.04.2015 Борисов: Затваряме магистралите и ги правим . 22| 5939 |14.04.2015 Оланд към Борисов: Не искаме България да бъде жертва на ситуацията в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads