Реклама / Ads
11| 23814 |22.06.2017 НОВИНИ

Босия: 4-то РУП арестува великия проф. Янко Янков, закараха го в болница

.
Николай Колев-Босия
Проф. Янко Янков е бил арестуван в столичното 4-то РУП. За това сигнализира поетът-дисидент Николай Колев-Босия.
 

 Той разказа в блога си цялата нелепа случка и насилието, което полицаите са упражнили. Преди минути финансовият експерт Корльо Парамов пък разтревожен съобщи, че съпругата на професорът по право го е обявила за безследно изчезнал и не знае изобщо къде се намира. Късно снощи Босия е добавил, че Янко Янков е бил изведен с линейка от районното и по неофициална информация е със счупена ръка. Ето едно към едно съобщеното от Босия за инцидента:


МВР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАКРИТО! В ТОЗИ СИ ВИД ПОЛИЦИЯТА СЕ ПРЕВЪРНА В МИЛИЦИЯ!

 

Днес пред 4-то РУП от 16 ч. имаше протест срещу задържането и малтретирането на майка на две деца, която е пътувала без билет и е обяснила достатъчно аргументирано, че цената на билета е оспорена в съда и садът е издал решение, че цената е незаконна. Отидох на протеста, но поради ангажименти си тръгнах слд около час и половина.

 

След моето напускане се разиграват изключително срамни сцени.

 Един полицай, който беше най-агресивен и твърдеше, че е арестувал 3 хил. "престъпници" и не се представи с името и длъжността си отново се показа като мутра и заложи на силата. При забележката ми да се представи според закона и подзаконовите нормативни актове той се скри в сградата на управлението, мърморейки, че сме "нещастни педерасти". След моето тръгване е излязъл отново и е направил опит да арестува участник в протеста, който мирно е седял и наблюдавал с "аргумента", че времето на протеста е свършило и той трябва да напусне градинката, в която се е състоял протеста. Тъй като той не е протестирал, а просто си е седял на пейката, го е защититил проф. Янко Янков, който също беше участник в протеста. В резултат на това са му сложени белезници и той е арестуван за 24 часа.

Въпреки, че бяха информирани за протеста над 15 медии в това число и телевизии, не дойде нито един репортер. Преди няколко дни писах за протеста на Вихрен Михайлов и съпругата му, която е първоначалната потърпевша. Тъй като ГД БОП и ДАНС наблюдават блога ми денонощно, са знаели какво ще се случи и по този начин са станали съучастници в пореднето престъпление и трябва да бъдат незабавно отстранени от ръководството на МВР и прокуратурата до изясняване на проблемите. Т. н. "комисар" Капчина, която е началник на 4-то РУП на МВР в София също трябва да бъде отстранена до изясняване на това полицейско насилие.

Но къде са медиите?

Къде е моралът?

Къде е обществото?

Докога?

 

 

ПРОФЕСОР ЯНКО ЯНКО Е ОТВЕДЕН В БОЛНИЦА

 

Безумно арестуваният в 4-то РПУ проф. Янко Янков за защита на набеден протестиращ е изведен с линейка от районното и откаран в неизвестна посока. Единственото нещо, което е казал е, че е със счупена ръка.

Нямям думи!

Трябват куршуми!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6752 |16.06.2017 Мъж с ножове бе арестуван до британския парламент . 2| 6398 |13.06.2017 Спецоперация затвори „Кулата”, арестувани са митничари . 3| 5477 |12.06.2017 Над 300 арестувани при протести в Русия . 0| 6585 |11.06.2017 Арестуваха гола жена пред Стената на плача

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads