Реклама / Ads
0| 6241 |02.04.2007 НОВИНИ

Бригада на Митьо Очите гърми край х-л “България” в Бургас, 5-а ранени

.
Случаен куршум проби стъклото на лоби бара в бургаския хотел “България” докато собственикът му Митко Събев си е пиел кафето там, научи “Фрогнюз”. Стрелбата обаче не била предназначена за известния бизнесмен, категорични са свидетели и разследващи от полицията.
 
Самият Събев заявил пред приятели, че съвсем случайно е бил в кафето и си тръгнал минути преди да засвистят куршумите.
Петима души бяха ранени при престрелката в центъра на Бургас. По разкази на очевидци група младежи са надапнали внезапно двама мъже. Ранили единият, но другия извадил пистолет “Кохлер и Кох” и отвърнал яростно на атаката. От разлетели се куршуми бил ранен случайно 20-годишният Делян Георгиев, студент в Колежа по туризъм. Прострелян е и 21-годишния Калоян. Стоящата наблизо жена на име Радка също е била ранена и паднала на тротоара.
Намушкан с нож в бедрото е и още един млад мъж. Предполага се, че леко ранен мъж, е избягал от мястото на екшъна.
Полицейският екип започнал да огражда мястото с ленти едва на 45-ата минута. Дотогава ранените още лежали на земята, а любопитни техни съграждани ги снимали с камерите на джиесемите си, коментират присъствали на баталното събитие.
Нападателите са от наказателен отряд от бригадите на Митьо Очите, бе първата и основна версия, за която се хванаха следователите след като чуха разкази на очевидци. Единият от нападнатите пък е служител на хотел “Мираж”, собственост на братя Диневи.
Става дума за наказателна операция, за дрога и за дългове, коментира близък до разследването. Той допълни, че братя Диневи веднага се разграничили от своя служител и дори се опитали да докажат, че не е работил за тях.
Хотел “България” отдавна е място, където се събират известни бургаски мутри. Там те решават общ бизнес, преразпределят си зоните на влияние, трафика на дрога и проститутки. Хотелят се счита за “свещено” място и полиция рядко влиза в него да разследва сигнали за незаконна дейност, твърдят запознати. Освен това Събев владеел положението и недопускал скандали в хотела.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2172 |19.04.2024 Служебният премиер: Не правя кастинг за външен министър, Радев носи отговорност за външната политика . 4| 2238 |19.04.2024 Освободен от Денков и близък до Алибегов станаха зам.-министри . 2| 2155 |19.04.2024 Шефът на БНБ: Приемане на еврото е възможно да е по-късно от 2025 г. . 5| 2217 |19.04.2024 ПР експертът Д. Дамянова: Ротацията все пак се състоя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads