Реклама / Ads
30| 4707 |02.08.2008 НОВИНИ

БСП даде заявка за изборна победа и втори мандат от Бузлуджа

.
„БСП има потенциал за още един мандат”, заяви премиерът и лидер на партията Сергей Станишев на връх Бузлуджа на традиционния събор на левицата. 50 000 симпатизанти на столетницата го посрещнаха с думите „Пази се!”
 

„Аз виждам как можем да изградим България след пет години - със завършена инфраструктура, високи доходи и висок жизнен стандарт за всички българи", посочи Станишев. Той обяви, че до края на настоящия мандат социалистите ще работят по три основни приоритета - грижа за възрастните хора и изпреварващо инфлацията увеличение на пенсиите, грижа за младежта, семействата и децата, както и продължаване на битката срещу сивата икономика и корупцията. Доверие, вътрешна консолидация и отваряне на партията за младите хора, пък са приоритетите на БСП до следващата Бузлуджа.

buzludja-2007.jpg „БСП е партия, която спазва предизборните си обещания, въпреки че се намира в тройна коалиция и прави всичко възможно, за да ги изпълни", подчерта още министър-председателят. „Трудно е, не казвам, че всичко е наред. Това е така, защото нашата летва е много по-висока от тази на другите партии", призна той. "Няма да ви подведем и да се предадем под никакъв натиск на популисти, стари лица от десницата, атакисти, неофашисти. Защото знаем, че тяхната единствена цел е политическата изгода", обеща Станишев на събралите се хора. И сега имало желаещи да разиграват сценарии от преди 12 години, но това нямало да бъде позволено, "защото знаем какво означава това за вас", категоричен бе той. Премиерът каза още, че въпреки всички трудности, правителството опровергало черногледите и антибългарите, с членството си в ЕС, втория президентски мандат на Георги Първанов и спечелването на местния вот.

Победа на следващите парламентарни избори догодина е най- важната задача пред БСП, формулира я Станишев. Той призова привържениците на соцпартията да я подкрепят, за да победи тя на новите избори и за да може „нашата прекрасна идея да стане реалност". За тази цел обаче усърдната работа по подготовката на партията за парламентарните избори догодина трябвало да започне още от днес.

На митинга на Бузлуджа присъстватха почти всички червени министри и депутати от ПГ на „Коалиция за България". Тази година съборът бе посветен на 117-та годишнина от създаването на партията и 115 години от приемането й в Социнтерна. Той  премина под мотото: "Свободни граждани, справедлива държава, солидарно общество".

Над 3 000 са новите членове на БСП от началото на годината, от тях 1200 са до 35 години. 117 нови социалисти получиха първи от новите електронни партийни книжки. Лидерът на общинската организация на БСП в Ловеч Димитър Горов е тазгодишният носител на наградата за млади политици на Института "Николай Добрев"

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5510 |30.05.2008 БСП готви изборна тесла за десните и НДСВ на парламентарния вот . 4| 7628 |31.10.2007 Чрез здрав секс към победа на балотажа . 0| 5315 |28.10.2007 Мъж обстрелва изборна секция в кв. „Младост" в София . 0| 4706 |21.10.2007 Предизборна треска тресе Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads