Реклама / Ads
4| 2978 |17.01.2023 НОВИНИ

БСП като по команда в телевизиите: Третият мандат е мандат на Народното събрание

.
Заяваваме отговорно поведение и че ще направим всичко, което е по силите ни, така че да се търси политическо съгласие по теми, които са важни за България, в опит да се състави редовно правителство.” Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Христо Проданов.
 

“На третия мандат трябва да се гледа не като мандат на мандатоносителя, а като мандат на парламента. Дали може парламентът да постигне съгласие по национално важни теми. Ще се отнесем изключително отговорно към това да търсим това съгласие", добави той.


“Третият мандат е шанс за България. През последните 2 години ние имаме 7 месеца редовен кабинет и близо година и половина служебни кабинети и това не доведе до нищо добро. Винаги когато имаш стабилно правителство е много по-добре за нормалното развитие на страната.”


Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов в ефира на България ОН ЕЪР. Социалистът увери, че левицата ще положи всички усилия да състави редовен кабинет.


“Считаме, че трябва да проведем разговори с всички парламентарно представени партии. Задължително трябва да има и лидерска среща, на която всеки един председател да поеме своята отговорност - иска ли страната ни да има редовен кабинет, или отиваме на избори. Редно е всеки един от лидерите да направи усилие да се стигне до редовно управление”, коментира Гуцанов.


Приемаме третия мандат с ясна визия. Ние си носим нашата отговорност по Конституция. Не можем да кажем, че го взимаме с някакъв особен ентусиазъм, защото си даваме сметка колко трудно ще бъде, но все пак смятаме, че нашият политически опит дава шанс да създадем среда, в която партиите да могат да си говорят и ако има политическа воля да стигнем до решение за създаване на правителство.

Това заяви пред БНТ депутатът от "БСП за България" и заместник-председател на парламента Кристиан Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4531 |16.01.2023 „Нексо“ като торта с халюциногенни гъби. Не вярвате, нали? . 7| 3201 |16.01.2023 Социологът Кольо Колев: Партиите се мотаят като патета в кълчища, изкарват другите „нефелни, лоши и крадливи“ . 1| 3051 |15.01.2023 Сербезова за атаката от Меджидиев: С ирония и чувство за хумор - тази ситуация е нещо като дежавю . 4| 3091 |15.01.2023 Атанасова за третия мандат в БСП: Разчитаме го като желание да не се състави правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads