Реклама / Ads
31| 6740 |23.04.2020 НОВИНИ

БСП клейми Георги Гергов, масово зоват да напусне партията

.
Позиции срещу Георги Гергов има от цялата страна
От цялата страна пристигат позиции против интервю на Георги Гергов и изпратеното от него писмо до всички членове на НС на БСП и областни председатели, уронващо авторитета на партията. Социалистите декларират подкрепа за парламентарната група на „БСП за България” и председателя Корнелия Нинова.
 

„Категорично се противопоставяме на всякакви необосновани опити да се срива доверието в ръководството на партията и нейния лидер- каквито внушения се правят чрез разпространената „Позиция на Георги Гергов"– казват от областното и общинско ръководство на БСП-Смолян и добавят още: "Изразяваме категоричното си несъгласие с изпратената ни позиция. Ние считаме, че на фона на неадекватните, стихийни и некомпетентни действия на управляващите при условията на обявеното извънредно положение, политиката на БСП е последователна и отговорна, насочена към защита на социално слабите, бизнеса и демократичните принципи на управление."

 

Позиция изразиха и общинските съветници от БСП Казанлък, в която се казва: "Възмутени сме от огласената позиция на председателя на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов и телевизионните изяви, чрез които шумно ръкопляска и възхвалява мерките на правителството на Борисов. Вероятно отново има обещанието да закупи акциите на Пловдивския панаир и изпълнява повелята на управляващите.


За пореден път сме учудени защо такива хора като него продължават да са членове на партията , щом харесват „таз, която е на власт“. Кахърен бил за мандата на нашия председател. Нека да го успокоим – имаме в лицето на Корнелия Нинова умен и силен лидер, от който се нуждаем. Най-хубавото е, че ние, редовите социалисти, пряко ще си го изберем, без диктовката на Гергов!


Изразяваме категорично нашето доверие и подкрепа към Корнелия Нинова и ПГ на „БСП за България“, която предлага адекватни мерки за овладяване и излизане от кризата и намаляване на социалните рискове и фирмени фалити."

 

Позиция срещу действията на Георги Гергов изразиха и народният представител Георги Гьоков, и председатели на общинските съвети на БСП - Братя Даскалови, Мъглиж, Опан, Гурково, Николаево, Казанлък и Гълъбово. Те изразяват категоричното си несъгласие с констатациите, които председателят на ОблС на БСП-Пловдив Георги Гергов прави в позиция до Националния съвет на БСП и в тв изяви на 22 април 2020 г. и подчертават, че е твърде неуместно подобни волеизявления да са акцент в публичното пространство от името на БСП, особено в период, когато управляващите бойкотираха парламентаризма в Република България. В позицията е записано още:

 

"Множество социалисти от нашите организации с възмущение коментираха изявата на пловдивския областен председател и член на НС на БСП. По споделените им коментари реакцията на Гергов илюстрира неговото лично отношение към управляващия елит и решенията му.


БСП винаги е имала дългосрочна визия, социални предложения за хората в различните ситуации, в които страната е преминавала или й предстои да навлезе и не приемаме тв манипулации да чертаят несъществуваща реалност в БСП, удобна на властта.


Заставаме твърдо зад решенията на ПГ на „БСП за България“ и призоваваме да се преустановят подобни изяви, които внушават недоверие към левицата и действията на нашите депутати."

 

От Велико Търново заявяват: "Вероятно въодушевен от собствените си лични интереси и разбирания, Гергов реши да използва телевизионния екран на една национална телевизия да лее дитирамби за Борисов и компания като не пропусна да размаха тояга срещу Нинова и ръководството на Парламентарната група на БСП."

 

В позицията се казва още: "Гергов, ГЕРБ като управляващи за пореден път простреляха парламентаризма и изнасилиха Конституцията. Ние публика на нагласен в твоя и на шепа твои авери мач няма да бъдем. Нашите ангажименти са други – в полза на останалите хора." Позицията е подписана от областния и общинския председател на БСП Велико Търново и общински съветници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7471 |23.04.2020 Д-р Георги Тодоров: Председателят на БЛС ми държи сметка защо съм имал мнение за ген. Мутафчийски . 6| 5208 |23.04.2020 Георги Георгиев: Издирва се прокурор! Поне един с топки . 12| 5066 |22.04.2020 Подсъдимият за убийството на Георги в Борисовата излиза от ареста . 6| 5481 |20.04.2020 Георги Лозанов: Милене, дръж се на сърфа по вертикалата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads