Реклама / Ads
13| 4597 |20.01.2024 НОВИНИ

БСП ще избира нови ръководства. Отново скандал около лидерството на Нинова

.
Корнелия Нинова
Тази година за БСП освен европейски избори, ще има и пълен цикъл отчет и избори в партията, т.е. ще се избират нови ръководства на основни партийни организации, общински и областни председатели, делегати на конгреса, председател на партията на пряк избор и конгрес. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията, на което е даден старт на организационната и политическата подготовка за изборите за членове на Европейския парламент през юни.
 

Тя посочи, че през април Националният съвет ще подреди листата с кандидати за евродепутати и ще приеме платформата за евроизборите. "От юли започваме пълен цикъл отчет и избори в партията, те трябва да продължат до септември, през октомври ще има пряк избор на председател от всички членове на партията и ноември – конгрес, на който председателят трябва да встъпи в нов четиригодишен мандат", каза Нинова. 

 

Веднага след евровота, през юли, започва пъпният цикъл от вътрешни избори, който ще продължи до септември, а през октомври социалистите ще си изберат нов лидер. През ноември пък ще има конгрес, когато новоизбраният председател ще встъпи в длъжност.

 

На въпрос вярно ли е, че се готви промяна в устава, за да се кандидатира за трети мандат, както твърди Кирил Добрев, Нинова коментира, че самото му твърдение очевидно показва непознаване на процесите в партията.





"Устав се променя на конгрес, конгресът ще бъде през ноември, а изборът на председател ще бъде през октомври, следователно няма как да се промени уставът преди избор на председател", каза тя, цитирана от БТА.

 

По-рано днес Добрев заяви, че "трети мандат на Нинова ще доведе БСП под 4%".

 

По думите на Добрев "Корнелия Нинова може да бъде председател 2 мандата по устав". "А тя е такава от 2016 г. Двата мандата са минали. Само че днес подчинената ѝ комисия, в най-скоро време ще излезе с решение, че тя може да се кандидатира за трети мандат. Потъпкването на устава в БСП стана ежедневие”, каза още той в ефира на NOVA. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6025 |20.01.2024 "Лукойл" е внесла 25 млн. лева по-малко във фонда за енергийна сигурност . 14| 4856 |20.01.2024 Пеевски призова държавата да действа за пълна вноска от "Лукойл" . 26| 4562 |20.01.2024 Акад. Денков: Позициите на "Възраждане" съответстват на интересите на държава, обявила ни за вражеска . 2| 6300 |20.01.2024 Каква е пътната обстановка и къде има ограничения заради снега? /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads