Реклама / Ads
3| 6700 |03.03.2024 НОВИНИ

Часове преди премиерата по БНТ: Facebook страницата на "Моралът е доброто" е под атака

.
"Делят ни часове от премиерата на "Моралът е доброто" по БНТ. И в тази връзка – атаките към страницата ни във Facebook зачестиха. Ако изчезнем – да знаете, че явно сме ги ядосали много". Това написа в социалната мрежа Веселин Диманов, който е режисьор на филма.
 

Документалният филм на Веселин Диманов “Моралът е доброто”, посветен на юриста и общественик Кристиян Таков, най-сетне ще бъде излъчен в ефира на БНТ на 4 март от 17:30 часа.





В края на миналата година по недотам ясни причини БНТ реши да не излъчи филма, въпреки предварителните планове за това.

 

"Моралът е доброто" е бил предвиден за показ на 2 януари вечерта. Той ще бъде заменен в програмата от френско-германския романтичен филм “Влюбеният Айфел". "На 2 януари 2024 година (вторник) документалният филм “Моралът е доброто”, планиран за излъчване от 21.30 часа, и късната информационна емисия “По света и у нас” отпадат от излъчване и в този часови пояс ще се излъчи игралният филм “Влюбеният Айфел", гласи решението по точка 24, взето с единодушно съгласие от членовете на Управителния съвет на обществената телевизия, проведено на 11 декември миналата година. Новината тогава Mediapool, като се позова на извлечение от гласуване на УС.

 

Тогава Диманов съобщи във Facebook, че е разбрал от медиите, че филмът не е включен в празничната програма на БНТ.

 

Все пак обаче "Моралът е доброто" ще направи премиерата си по обществената телевизия - близо година и половина след официалната премиера на 7 ноември 2022 г.

 

Сега обаче възниква нов казус - Facebook страницата на документалния филм е под масирана атака и може да се наложи да бъде изтрита.

 

"В рамките на последния половин час три пъти някой се опитва да се логне в профила ми тук, а страницата на “Моралът е доброто”, на която съм администратор, е обект на масови атаки и докладване, в резултат на което е възможно да бъде и изтрита", написа във Facebook тази вечер Биана Гунчева, която е администратор на страницата.


“Моралът е доброто” вече извървя своя дълъг път, който утре ще завърши в ефира на БНТ от 17:35 ч. Та тези атаки са закъснели с около… една година, но нищо : ) Явно филмът и посланията му продължават да са на прав път", пише още тя.





"В "Моралът е доброто" говорим за справедливост, за морал. Във филма за Милен ще говорим за свобода на словото и демокрация. Тези две теми са свързани. Връзката е, че демокрацията зависи от това да има свобода на словото и справедливост в България", посочи Диманов по-рано тази година в интервю за ФрогНюз. След Кристиян Таков, в момента той работи по филм за журналиста Милен Цветков.

 

"Широкоизвестен е фактът, че нашата държава не се слави с блестящо правосъдие, още по-малко с истинска свобода на словото - ако я разгледаме в мащаба на това да можеш да кажеш на силните на деня това, което мислиш, без да има последствия за теб. Който и да ви убеждава, че това е възможно, значи ви гледа в очите и ви лъже. Свидетели сме на това как много хора загубиха работата си буквално, правейки това - и то не само в публицистиката, журналистика, а навсякъде - дори хора на съвсем обикновени длъжности не са до такава степен защитени от закона, не чувстват, че могат да кажат това, което мислят просто защото ще загубят работата, препитанието", каза още Диманов в интервюто.

 

"Моята идея е да покажем на обществото, че има хора, които приживе са се борили за вътрешните си идеали за това да живеем по-добре. Това обединява Кристиан и Милен - че единият е за справедливост и истина, другият за свобода на словото и демокрация, за да има държавата ни бъдеще", посочи той.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3573 |03.03.2024 Явор Божанков: Радев говори за обединение, а след това изсипва брутални атаки по цели групи български граждани . 13| 3326 |03.03.2024 Иво Инджев: На Русия е важно да поддържа отвътре провокациите си срещу България . 3| 3302 |03.03.2024 Виктор Божинов: Отказвам да бъда благодарен на колене . 0| 2868 |03.03.2024 Бащата на жертва от "Соло": Синът ми бе убит два пъти - физически от Илиян Тодоров, а след това морално от съдиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads