Реклама / Ads
8| 5178 |09.11.2018 НОВИНИ

Ченалова: Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си

.
Румяна Ченалова Източник: БГНЕС
България е възкръсвала след непрогледен мрак и безнадежност. Ще се случи и сега. Дълго стоим на този кръстопът. Отново е мрак и безнадеждност. Свои срещу свои. Геноцид , презрение, изтръгване на ценности, страх, смърт.
 

Не знам кое е по – ужасяващото – че убиват ден след ден достойнството ни или че го правят с презрение и ненавист.

 

Няма икономика.Няма пари.Няма средна класа. Причината е неграмотността и алчността на управляващите.Необразовани хора със самочувствие чертаят бъдещето ни.Все едно първокласници да проектират атомен реактор.Презират ни и го показват всеки ден. Прокуратурата се превърна в бич за непослушните.Медийният октопод разнася аромата на страх и усещане за безнадежност. Диктатура .Власт, която безпощадно увеличава данъци, цени, такси, и също така безпощадно не прави нищо за подобряване на стандарта ни. Малкият бизнес умира.Остават големите – едни и същи любимци на властта, движещи паричните потоци от кражби към офшорки и доверени лица.Българската земя обезлюдява.

 

Дълго стоим на този кръстопът. Дали заради наивната си вяра или пословично търпение не знам. Този път е различно.Не империи стоят срещу нас, а българи по произход и българоубийци по същността си.Октопода на властта, който ще я даде само с кръв. Властта е неговото верою, неговия щит и единствена ценност.

Имаме деца и внуци.България има деца.От нас зависи дали ще останат, дали ще се завърнат.Нужно е да се изправим. Докато още можем, преди да загубим напълно себе си, преди равносметката имал ли е смисъл живота ни. Оправданието че няма смисъл, че нищо не зависи от нас е като да се измием с кал. Или заравяме глави в пясъка и умираме, презирайки себе си или се изправяме! Децата ни идват след нас , и техните деца…Ще им помахаме тъжно на терминал 2 , превърнали се в купчина самосъжаление, или ще разчистим пътя им тук и днес?! Българинът не се страхува.Той е войн.Трябва ни само малко вяра и ще видим смисъла да събудим война в себе си.Ако не преминем кръстопътя оставаме завинаги в мрака.

 

Румяна Ченалова, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5434 |05.11.2018 Ченалова: Управляващите знаят че си отиват, но ще спасят властта си с нови проекти, заблуди, провокации . 2| 4423 |21.09.2018 Румяна Ченалова: За премахване на корупцията са нужни присъди и контрол . 3| 6725 |14.09.2018 Румяна Ченалова: ТЕЖКО нарушени са човешките правата на задържаните журналисти . 2| 4925 |13.09.2018 Ченалова: ГЕРБ не разчита на болните, децата с увреждания, сираците, пенсионерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads