Реклама / Ads
39| 9265 |08.11.2015 НОВИНИ

Ченгетата се опънаха: Нов национален протест в четвъртък

.
В четвъртък пак...
Ще има още един голям национален протест на полицаите - в четвъртък. Митингът ще започне в 13 часа пред сградата на парламента, стана ясно по време на днешния протест на служителите в системата на МВР.
 

Булфото

На 12 ноември депутати ще обсъждат закона за бюджета за следващата година, предаде БНР.

В подкрепа на протестиращите български полицаи се обявяват и 16 синдиката от Европа - от Холандия, Германия, Австрия. На сцената излезе и представител на синдикатите на полицаите в Сърбия, който обясни, че се възхищава на българските си колеги и на тяхната единност, и готовност да се борят, защото в Сърбия всеки полицай, който вдигне глас, получава наказание. "И ние работим като вас, при лоши условия на труд, и постоянно се правят експерименти с нас. Борете със сърце", призова сръбският полицай.

Иван Петров от синдиката на "Затворите" обясни пред протестиращите, че полицаите не са тарикати. "Ние не можем да си ползваме отпуските, защото не достигат служители в системата. Налага ни се често да работим ангария, като под турско робство. Аз съм за реформа, но тази реформа трябва да започне от обитателите на сградата, пред която сме събрали и мине през Президентството и Министерски съвет", каза още той.

"Развод ми дай" и хоро закриха полицейския протест.

Междувременно в Народното събрание се проведе среща между представители на Патриотичния фронт и на синдикатите на служителите от системата на МВР. Стана ясно, че още когато e бил обявен протестът, всички парламентарни групи са били поканени на среща в парламента, която да се провежда по време на протестните действия, но само от Патриотичния фронт са откликнали на поканата, предаде „Фокус”.

Протестът пред сградата на НС преминава с четене на декларации от различни институции и организации.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4565 |06.11.2015 540 молби за напускане подали ченгетата от началото на протестите . 4| 4451 |05.11.2015 МВР-шефове наредиха ченгетата да се следят през мобилни и стационарни камери . 4| 4263 |04.11.2015 Забраниха на ченгетата да напускат РПУ-та след 17, 30 ч. до второ нареждане . 22| 4969 |04.11.2015 Ченгетата са пред НС, освиркват депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads