Реклама / Ads
14| 7198 |05.06.2024 НОВИНИ

Червен Кольо готов да стане натовец срещу подходящ хонорар? Лъжа е, той обича истински Путин, който фашизира Русия

.
В сряда сутринта по Нова тв „изгря“ социологът Кольо Колев. Вече е традиция сутрин, обед и вечер трите големи телевизии (колко са големи зависи по какви критерии се мери…) да дават думата на отявлени путинисти. И това не се случва само по време на предизборната кампания. Наложено е като модел, който „спазва принципа за алтернативно мнение“ и „другата гледна точка“.
 

Номерът не само минава, но и немалко зрители са възприели това като нещо неизбежно. Щом дават думата на хора, които ретранслират кремълската пропаганда през нашите медии, значи така трябва и така е редно. Това си мислят някои, чиито мозъци работят единствено на първосигнална скорост. Като кучето на Павлов.

 

Кольо Колев, наричан от някои „Червен Кольо“ застана тялом и словом зад тезата на президента Радев, че трябва да се спре всякаква военна помощ за Украйна и Киев, заедно с НАТО и САЩ да седнат да преговарят за мир, според претенциите на Путин. Защото, нали, Путин е много страшен с атомните бомби в складовете, и трябва светът да му се подчини.

За пореден ден срещу откровено прокремълски проксита телевизиите изправят блогърът Асен Генов. Слава Богу, защото той се оказа доста по-подготвен от много други, които дори не правят усилие да се противопоставят на пропутинските тези, които ни заливат като водопад.

 

След предаването ми се обажда познат и заявява, че „Червен Кольо ще стане ултра натовец за нула време, ако му бъде предложен подходящ хонорар“. Няма как да стане, - реагирах светкавично. Той е неподкупен социолог, патриот и интернационалист, който обича Путин от цялото си сърце, а не за пари. Познатият ми изслуша тези мои аргументи, след което се смя дълго. Не разбрах, кое в случая е смешното… И не попитах.

 

По-късно ми мина една мисъл, която ме навестява всеки път, когато откровената пропутинска пропаганда се представя за „друга гледна точка“. Тогава всяка сутрин да започваме деня с цитати от Хитлер и Гьобелс. Тухните позиции от онова време се покриват почти на сто процента с тезите на Путин, Медведев, Мария Захарова, Дмитрий Песков и останалите от „Гьобелсовата школа“.

 

Путин нападна вероломно Украйна, както Хитлер нападна вероломно Полша, а след това и Съветския съюз. Хитлер беше добър приятел на Сталин, когато през септември 1939 г. двамата започват да си поделят Полша, нахлувайки на полска земя с огромни армии. На Москва заграбването на чужди земи толкова се услажда, че се нахвърля и на малка Финландия два пъти за две години – през 1939 и 1941 година.

 

Днес Русия чества само победата над хитлерова Германия и не обелва дори дума за грабителските нашествия на Кремъл в Полша и Финландия.

На 24 февруари 2022 г. руската армия нахлу в Украйна. По всички дефиниции това е агресия, завоевателна война и погазване на всички международни споразумения. Най-вече на Будапещенския меморандум, който фиксира границите между Русия и Украйна, подписан от Русия, САЩ и Великобритания, като гаранти за неговата законност и изпълнение. За да бъде документът още по-стойностен, Киев предава целият си ядрен арсенал на Москва.

 

Днес украинците защитават Родината и семействата си, но Кольо и кольовци искат да хвърлят оръжието и да паднат на колене пред Путин с молба за мир.

Това, разбира се, няма да стане.

 

Но защо нашите путинисти подскачат като ужилени, когато някой сравни диктатора Хитлер с диктатора Путин? Приликите не са ли все по-очевидни?

 

Например: властта в Москва е забранила продажбата  на 252 книги. Мотивът е, че чрез тях се разпространява ЛГБТ пропаганда. Сред заглавията са произведения на класици от миналото и съвременността.

Сред санкционираните автори са Фьодор Достоевски, Оскар Уайлд, нобеловият лауреат Харуки Мураками и дори Стивън Кинг. Още по-невероятното е, че сред забранените е и книга на Стефан Цвайг - писател, чиито творби са изгаряни на кладите през 30-те години на ХХ век от германските нацисти. 

Сред забранените заглавия са "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд, "Норвежка гора" на Харуки Мураками, "Неточка Незванова" на Фьодор Достоевски, "То", "Доктор Сън" и "Особени сезони" на Стивън Кинг, както и "Наследството" на Владимир Сорокин. Да не забравяме, че през декември 2022 г. Путин подписа закон, с който се забранява "пропагандата на нетрадиционни сексуални отношения, педофилия и смяна на пола" в медиите, интернет, рекламата, книгите и филмите.

 

Не знам защо още се бавят в Русия, че не започват да горят вредните книги. Да забранят и „Лебедово езеро“, защото миналата година се надигна „вълна“ от "негодувание" срещу композитора Чайковски, който, видите ли, май бил минал „на другия бряг“.

 

Властта в Кремъл удари и по Маяковски. Поетът бе мразен от властта по време на СССР, не му простиха и путинските подлоги. Млади хора вече са в затвора заради участие в традиционните ”Маяковски четения” пред паметника на поета в Москва. Става дума за Артьом Камардин, Егор Щовба и Николай Дайнеко, които веднага са обвинени в екстремизъм. От Кремъл дори не скриха, че в ареста Камардин е бит и изнасилен с дъмбел  (фитнес уред). След това в полицията била извикана неговата приятелка, на която показали запис от зверското унижение  и я заплашили, че ще й се случи същото.

Ако подобни действия на Москва не са достатъчно убедителни за нашите путинци, нека прочетат и следната статистика.

 

50 националистически организации, партии и фракции са регистрирани в Русия. 7 от тях имат представители в Руската дума (парламент) през последните 10 години.

В страната спокойно съществуват и 53 фашистки организации. Това е официална статистика на Министерството на правосъдието на Руската федерация. Някои от тези формирования са: „Народное ополчение имени Минина и Пожарского — НОМП, Другая Россия, Русский Фронт, ООПД «Русское национальное единство» — „Гвардия Баркашова“,  ВОПД «Русское национальное единство», Национально-державная партия России — НДПР,  Народная национальная партия,  Истинное русское национальное единство, Балтийский Авангард Русского Сопротивления — БАРС, Русский объединённый национальный альянс (РОНА), Гвардия Христа, Национальный союз — НС, Союз православных хоругвеносцев— СПХ, Союз русского народа, Северное братство — СБ, Чёрная Сотня, Движение Парабеллум, Национал-социалистическая партия Руси, Партия Свободы, Русский Образ, Национал-синдикалистское наступление — НСН.

Особено агресивни са членовете  на „Славянский союз“. Според тях славяни като чехи, полаци, словенци, българи, украинци и др. трябва да бъдат наказани жестоко за „предателство“ и „измяна“ към руското православие, което единствено е запазило ценностите на най-висшата раса – древноруската.

 

Пак според руски източници престъпленията на основата на расова нетърпимост са най-много в Русия, в сравнение с всички останали бивши социалистически страни и съветски републики. Само през 2023 г. в Русия жертвите на въпросните новофашисти и неонацисти са 4520 души.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2579 |05.06.2024 "Файненшъл таймс": "Газпром" го закъса, няма да възстанови износа си в следващото десетилетие . 9| 3790 |05.06.2024 Клати ли се столът на Орбан? . 2| 2599 |05.06.2024 Цената на биткойна излетя стремглаво нагоре. Поскъпна с над 3% тази сутрин като мина прага от 71 000 долара . 3| 2797 |05.06.2024 "По-жив от всички нас." Навални щеше да навърши 48 години. Как отбелязаха рождения му ден в социалните мрежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads