Реклама / Ads
0| 2800 |27.07.2022 НОВИНИ

В „Честно казано с Люба Кулезич“: Има ли политически натиск в новата заявка за протест на могъщите пътищари?

.
Източник: стопкадър, Евроком
Милиардите за асфалт и пресъхналите общини с подготвени проекти. Пак ли сме в коалиционни пазарлъци между бившите партньори, от които не е ясно кой ще остане с пръст в уста? Гостува министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов. Има ли политически натиск в новата заявка за протест на могъщите пътищари и къде останаха заканите за разправа с фирмите на олигарси и на политици?
 

Гневът на историка в словото на журналиста. Горан Благоев влиза в студиото на „Честно казано“, часове след като написа отворено писмо до президента Румен Радев и разсече порочният възел между таланта на поета и престъпността на комуниста Никола Вапцаров. Кому е нужен този натрапен мъченически ореол, щом самият Вапцаров се е пъчил с дейността си на подривник? Ех, демокрацио моя, още неживяна, непразнувана…

 

Пишещите под свистенето на осколките. Директно от информационния фронт в Одеса се включва Александър Барон – създател и главен редактор на проекта „Бесарабски фронт“, който се е нагърбил с нелеката задача да се противопостави на окупационните хибридки. А в студиото в София гостува тиловакът в тази неравна война – предприемачът Генадий Воробьов, за когото съдбата на бесарабските българи е само част от отношението към тази вероломна путинска война.

 

От Париж се включва писателят Димо Райков, за когото България винаги ще започва от Малко Търново и ще свършва нейде по света. На път за своя 70-годишен юбилей Райков издава едновременно две книги – избрани разкази и „Ние сме Странджа“, и описва неизтребимата, сгушена в душата му любов към хората в тази планина. Във времената на раздирана от политически ежби Родина, той все още пише за алчните и убиващите народа си люде, и пита ще се свършат ли някога в България.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3354 |13.07.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Бунтарят и партийните „лейтенанти“ . 0| 2832 |06.07.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Шпионска „детоксикация” или настъпена дипломатическа мотика? . 0| 3004 |29.06.2022 В „Честно казано“ с гост-водещ Катя Илиева: Механизмите на влюбване и развод в хлъзгавата политика . 0| 2936 |22.06.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Пушекът в цевта от вота на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads