Реклама / Ads
4| 4577 |14.06.2019 НОВИНИ

Честваме деня на бърбъна. Наздраве и по-кротко с него!

.
14 юни е Денят на бърбъна. През годините тази напитка е успяла да се превърне в един от американските символи. Бърбън може да се нарича единствено уиски, дестилирано в Съединените щати.
 

Името му идва от община в щата Кентъки, където е родното му място. Основната суровина за производството на бърбъна е царевица, припомня НТВ.  Този вид уиски се прави от 18 в., а през 1964 г. са приети федерални стандарти за идентичност на бърбъна.

 

Най-популярните марки:

 

Four Roses Bourbon (Фор роузис бърбън)
Бърбън с неповторим вкус и аромат. Напитка с характер. Старее 8 години в дъбови бъчви.


Jack Daniel’s (Джак Даниел’с)

Световна марка, любима на милиони. Произвежда се от 1866 г. в малкото американско градче Линчбърг. Има правото официално да се нарича „Тенеси уиски“ благодарение на уникалния процес на очистване, при който полученият дестилат капка по капка се прекарва през триметрови бъчви, пълни с дървесен кленов въглен.


Jim Beam (Джим Бийм)

Изключитено съчетание на най-качествени съставки – вода и зърно, както и специален процес на отлежаване. Той трае много по-дълго, отколкото изискват американските закони, и протича във високо разположена местност, открита за всички ветрове. Белият етикет на Jim Beam показва, че уискито е 4-годишно, а черният – че е отлежало 101 месеца.


Old Forester (Олд Форестър)
Тази марка не е толкова известна извън Съединените щати, но не не е за подценяване. Old Forester е била единствената марка уиски, която продължавала да се произвежда дори по времето на „сухия режим“, но можела да се купи само с рецепта от лекар!


Wild Turkey (Уайлд търки)

Технологията на производството на Wild Turkey се пази в най-строга тайна, за да се съхрани уникалният вкус на напитката с изобразена пуйка на етикета. Това уиски с право се смята за един от най-добрите американски бърбъни. Тайната е в необичайно ниските температури, при които протичат ферментацията и дестилацията на напитката. Тя отлежава 8 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4097 |02.06.2019 В деня на Ботев хиляди българи отново изкачиха Околчица . 4| 4503 |02.06.2019 Честваме деня на Ботев и на загиналите герои за България . 1| 4239 |01.06.2019 Още днес започват честванията на деня на Ботев . 6| 3958 |26.05.2019 Станишев: Днес е денят, когато можем да повлияем и на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads