Реклама / Ads
0| 5718 |11.04.2022 НОВИНИ

„Това не беше приятелско посещение“: Какво си казаха Путин и Нехамер в Москва?

.
Владимир Путин, Карл Нехамер
Знаково посещение в Москва в търсене на общ език и проправяне на път към дипломацията. Австрийският канцлер Карл Нехамер, който в събота беше в Киев, днес отиде на крака при руския президент Владимир Путин. Така той стана първият европейски лидер, който застава на четири очи с Путин, след началото на войната в Украйна. Посещението предизвика смесени европейски реакции, включително изненада, скептицизъм и осъждане.
 

Срещата, продължила около час и половина, беше закрита за журналисти и нямаше пресконференция след края на разговорите. В изявление, австрийският канцлер заявява, че най-важното му послание към Путин е било за край на войната в Украйна, тъй като по време на военни действия има само губещи и от двете страни.

 

Според Нехамер дискусията е била „пряма, открита и тежка“. Първият западен лидер, срещнал се с Путин след началото на войната в Украйна, допълва, че е чувствал за свой дълг да разговаря с руския лидер лично, за да е сигурен, че са положени максимални усилия за слагане на край на конфликта. По думите на Нехамер пътуването до Москва не било приятелско посещение. Той определя разговорите с Путин като „задължение“.

 

Също така австрийският канцлер е заявил, че санкциите ще останат в сила, докато в Украйна умират хора.

 

В заключение на изявлението Нехамер призовава за международно разследване на военни престъпления, извършени в град Буча близо до Киев и на други места в Източна Украйна.

 

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия няма да спира военната си операция в Украйна за следващите кръгове от преговорите за мир, както направи през февруари, защото нямало основание за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3740 |10.04.2022 Щеше ли да има война, ако Украйна беше в НАТО? . 0| 3378 |07.04.2022 Николай Николов: След 1106 дни Фандъкова свика сесия по сигурността в София и тя беше абсолютно формална . 0| 4037 |31.03.2022 Бременната Соломия Федишина: Никога не съм мислила, че ще взема „товар 200“ - мъртвия си съпруг /видео/ . 0| 5227 |28.03.2022 Бойко Станкушев: Ако не беше арестът на Борисов, изобщо нищо нямаше да се случва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads