Реклама / Ads

1| 3806 |05.07.2020

ЧЕЗ Електро България с приз за социален проект

.
„ЧЕЗ Електро България“ АД спечели второ място в категория „Социален проект“ на годишните награди на b2b Media. Инициативата тази година отличава представители на бизнеса в България, реализирали най-успешните, устойчиви и иновативни програми, както и социално-отговорни кампании в отговор на кризата COVID-19.

В шестото издание на конкурса бяха включени и три нови категории за оценка на осъществени проекти и приложени практики: „Предприемачество в криза“, „Кампания с кауза в COVID-19“ и „Социален проект в отговор на COVID-19“.

На официална церемония, проведена на 02 юли 2020 г. в гр. София, в необичайната ситуация, в която се намират бизнесът и обществото, бяха отличени призьори от различни сектори с иновативни, креативни и социално-отговорни проекти и постижения в общо 31 категории.

 

Соня Мурджева – мениджър „Корпоративно планиране“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД, получи наградата за дружеството от Стоян Стоянов – основател и PR Директор на Комуникационна агенция PRoWay, специализирана в публичните и бизнес комуникации.

ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ стартираха през юни „Заедно можем всичко“ – кампания за подпомагане на уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия на пандемията от коронавирус и прилагането на мерки за ограничаването ѝ. Партньорите обединиха усилия в подкрепа на идеята, че ефективността от прилагането на социално отговорни бизнес практики в кризисна ситуация зависи от адекватното им и своевременно осъществяване.

 

В рамките на кампанията ЧЕЗ пое заплащането на сметките за ток до края на 2020 г. на социално слаби семейства, чието състояние се е влошило още повече в резултат на пандемията. Семействата са от населени места в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата. Част от съвместната инициатива е и подмяната на стари електроуреди, ползвани от тези семейства, с нови, енергийно ефективни.

 

Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. До момента ЧЕЗ е подкрепила с 1 милион лева над 120 обществено полезни инициативи в тези области. В ситуация на извънредна обстановка от изключително значение за ЧЕЗ в България е навременното подпомагане на местните общности и особено на уязвимите им членове в усилията им за справяне с отрицателното въздействие на последствията от пандемията върху начина на живот, работа, обучение, социални връзки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Започва ремонт на част от столичния бул. ”България” 1| 3795 |04.07.2020 . Емил Радев: Искаме да сложим край на вечните длъжници в България 18| 4574 |03.07.2020 . ”Демократична България” сезира ВСС за връзки на Гешев с Петьо Еврото от ”Осемте Джуджета” 16| 6288 |03.07.2020 . Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България за периода 06-10.07.2020 0| 3598 |03.07.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ