Реклама / Ads
0| 4035 |20.11.2019 НОВИНИ

ЧЕЗ финансира санирането на 5 сгради на ”Пирогов”

.
Договорът е факт
Договор за саниране на сградите на “Пирогов“ на стойност 6 721 800 евро или 13 146 000 лева сключи ръководството на спешната болницата с ЧЕЗ България Инвестмънт (CBI).
 

Постигнатата договореност е за финансиране, от страна на CBI на проект за цялостна реконструкция и модернизация на сградите на болничния комплекс с цел подобряване на енергийната ефективност и осигуряване на съвременни условия за пациенти и лекари в здравното заведение.


„Договорът ще позволи въвеждане на енергийно ефективни мерки за промяна на фасади, покриви, дограми, осветителни тела, отопление, ВиК, подмяна на асансьори, модерна вентилационна система и съпътстващи строително-монтажни работи на 5 сгради – емблематичното високо тяло, което всички знаят като сградата на „Пирогов“, която ще бъде изцяло обновена; вътрешната клиника по кардиология, която е построена в 1900 г. и има нужда от основен ремонт и саниране; цялата сграда на клиниката по урология; детската клиника, която ще бъде външно санирана и ще й бъде подменен покрива и ниските съседни сгради до високото тяло, където са операционните зали на Пирогов, на хирургията, травматологията и цялата реанимация“, уточни изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и изтъкна приноса на CBI.

 

Благодарение на споразумението, в рамките на една година ще бъдат обновени сградите на болницата – нещо немислимо, ако се чака държавна субсидия, отбеляза той. „Около 600 хиляди лева годишно ще бъдат спестявани само от тези енергийноефективни мерки“, посочи още проф. Балтов и добави, че следващата стъпка ще бъде надграждане с фотоволтаици на покривите и други енергоспестяващи мерки.


Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов поздрави ръководството на „Пирогов“ и представителите на ЧЕЗ, че със сключения договор се постига икономическа синергия между две значими институции в България – от една страна Университетска болница „Пирогов“ като основен стълб на здравната инфраструктура и от друга страна ЧЕЗ – като притежател и управляващ енергийната инфраструктура в Западна България. Той изтъкна, че проектът се осъществява по подписан преди време меморандум с Министерството на икономиката и изрази увереност, че ЧЕЗ ще продължи да подкрепя подобни инициативи.


„Това е един от най-важните проекти от меморандума, който беше сключен между ЧЕЗ и Министерството на икономиката преди време, отбеляза регионалният мениджър на ЧЕЗ Карел Крал.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5282 |14.11.2019 Панов и Цацаров кръстосаха шпаги заради твърдението му, че изборите се правят в ”две други сгради” . 5| 5340 |06.11.2019 Константин Павлов-Комитата: В „Лозенец“ няма място за високи сгради . 5| 6115 |28.10.2019 Христо Иванов: ВСС изпълява танц на севернокорейски ансамбъл за решение, взето в две други сгради . 0| 4631 |16.09.2019 Пожарът на остров Закинтос обхвана жилищни сгради

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads