Реклама / Ads
4| 5093 |14.08.2014 НОВИНИ

ЧЕЗ отнесе наградата за ”Инвеститори в хората”

.
„ЧЕЗ Разпределение България“ АД получи бронзово отличие и сертификат за стандарта „Инвеститори в хората“ (Investors in People) на официална церемония, която се проведе на 14 август 2014 г. в Царските зали на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София.
 

 

Отличието бе връчено лично от Дейвид Дейл, оперативен директор на международното поделение на „Инвеститори в хората“, в присъствието на мениджъри на компанията и на представители на чешкото и британското посолствo.

 

„Инвеститори в  хората“ е международно признат стандарт в 80 страни. Той е внедрен в над  40 000 организации с над 10 000 000 служители. Стандартът е създаден във Великобритания през 1991 г. като критерий за сравнение на добрите практики в областта на развитието на човешкия потенциал с оглед на подобряване на бизнеса. Работата по него дава възможност на служителите да се идентифицират с корпоративните ценности и култура, да прилагат ефективно на работното си място целите, мисията и принципите на компанията, поставяйки на първо място клиента и развитието на дружеството. Това на свой ред води до по-голяма удовлетвореност на клиентите.

 

„Изключително горд съм с това отличие. Благодаря на всички колеги, които в продължение на  няколко месеца бяха обучавани и които доказаха своето високо ниво на компетентност и професионализъм“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България на официалната церемония по връчване на стандарта.

 

„Стандартът е признание за ангажираността на компанията да се грижи за развитието на служителите си и да им предлага подходяща мотивация. За получаването му е необходимо да бъдат покрити 39 изисквания в управлението на персонала, а бронзовото отличие се връчва при покрити допълнително още 26 изисквания. ЧЕЗ Разпределение, със своите 2700 служители, е една от малкото компании в България с подобен стандарт и е първата у нас с бронзово отличие. Това е високо признание за нашите служители, тяхната отдаденост и ангажираност с целите на компанията.“, допълни Ваня Кънева, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

 

Процесът по прилагане на стандарта „Инвеститори в хората“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира през 2013 г. с диагностика на мениджърските системи за управление на човешки ресурси. Всички служители от регионалните поделения на  дружеството взеха активно участие в разпространението и прилагането на високите изисквания на стандарта в реални условия на труд и почивка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6030 |25.04.2014 Водната стихия отнесе лека кола с 4-членно семейство! Откриха тялото на една жена . 0| 5122 |06.01.2014 Пиронкова отнесе №22 в света в Сидни . 16| 6086 |12.12.2013 Измама с номинация на Сл. Бинев за наградата "Сахаров" . 17| 6593 |15.10.2013 1500 лв. глоба за "мръсен комунист" отнесе лидер на "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads