Реклама / Ads
1| 4381 |07.12.2017 НОВИНИ

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ повиши сигурността на електрозахранване на клиенти в 9 столични района

.
ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2017 г. – подмяната на кабел 110 kV в София „Енос“. С реализацията му компанията повиши сигурността на електрозахранването на 9 столични района.
 
Това включва както домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. Инвестицията е в размер на 3,2 млн. лв.

В рамките на проекта ЧЕЗ Разпределение България подмени стар маслен кабел с 3 километра и 930 метра нов сух кабел 110 киловолта. В резултат на ремонта ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в 9 столични района – Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.

„Благодарим на Столична община за подкрепата и съдействието, които ни оказаха при реализацията на проекта. Ще продължим да следваме своя общ план за развитие електроенергийната инфраструктура в съответствие с нарастващите нужди на гражданското общество и бизнеса. Още през 2018 г. планираме подмяната на още един кабел 110 kV  в София“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Проектът беше изключително сложен и мащабен, като ние създадохме необходимата организация, за да осигурим непрекъснатост на електрозахранването по време на изпълнението на проекта. 39 хиляди клиенти в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване в навечерието коледните и новогодишни празници. Благодаря на всички служители, които спомогнаха успешната реализация на проекта“, допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Подмяната на кабела е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на електрозахранването на столицата. През 2017 г. компанията реализира най-мащабната инвестиционна програма, а с реализирането на всички проекти през 12-те години от стъпването й на българския пазар, дружеството подмени една трета от съоръженията, а загубите по мрежата намаляха наполовина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4070 |04.12.2017 Московски: Сигурността на данните зависи от това как се съхраняват, а не къде . 2| 4176 |02.12.2017 Повишиха кредитния рейтинг на България . 0| 4204 |30.11.2017 ЧЕЗ Разпределение изкупува енергийни съоръжения, собственост на трети страни . 1| 4306 |27.11.2017 Цветанов: Премиерът повиши Главчев с Контролната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads