Реклама / Ads
26| 14158 |11.08.2020 НОВИНИ

Човекът на Пеевски - Мавродиев се обаждал на Маджо

.
Стоян Мавродиев Източник: БГНЕС
Стоян Мавродиев се е обаждал на Младен Михалев - Маджо. Бившият шеф на ББР и един от най-близките хора на депутата от ДПС Делян Пеевски бе посочен като другото лице, което Димитър Ламбовски има предвид при разговора си с Христо Иванов.
 

Припомняме, че в неделя, по време на живо включване от Орлов мост към бившия министър се приближава Ламбовски - името му се появи в публичното пространство по време на поредната порция от разследването на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. Ламбовски каза на ухо на Иванов: Изключил съм си телефона. Тоя се е обадил на Маджо. Той обаче бе прекъснат от бившия правосъден министър и лидер на “Демократична България”.

 

Христо Иванов заяви пред bTV, че именно Стоян Мавродиев е другият човек, за когото споменава Ламбовски. Бившият вече шеф на ББР е едно от най-близките лица до Делян Пеевски. Той бе освободен от ръководния пост на финансовата институция по искане на премиера Бойко Борисов, след като се разрази скандала с големия кредит, отпуснат на колекторска фирма.

 

Мавродиев е бил и беше част от икономическия екип на ГЕРБ още при създаването на партията. Бил е шеф и на Комисията за финансов надзор.

 

“Аз нямам никакви причини до крия за какво сме разговаряли, другият човек, за който той спомена, е Мавродиев, бившия шеф на ББР. Не мога да ставам говорител на г-н Ламобвски. Аз съм разговарял с г-н Ламбовски за изключително важната тема за „Осемте джуджета“, той е искал друго да коментира, друго свързано с Мавродиев. Когато той дойде и каза тези думи, че си е спрял телефона, аз съм го спрял да разговаря в ефир, за да не го излагам на риск този натиск да се материализира, а не, защото искам да крия нещо с Маджо, когото не познавам и нямам нищо общо с него, оттам нататък какви твърдения г-н Ламобвски иска да направи във връзка с Мавродиев, не мога да ставам, не искам да ставам пощенска кутия“, посочи Христо Иванов пред bTV.

 

Ламбовски също коментира случилото се. Той заяви, че споменаването на Маджо е свързано с международно разследване срещу определен политик. Отказа обаче да назове за кого става дума. Знае се само, че той не е част от сегашния кабинет на Борисов.

 

“Аз съм говорил преди две седмици с господин Христо Иванов, за да се хвърли светлина по случай, по който в момента тече разследване в три юрисдикции - става въпрос за лице, което е много висше поставено, висш политик, който доскоро е бил на много високо ниво в държавната администрация“, заяви Димитър Ламбовски.

Той коментира още, че е искал да се срещне с Иванов, за да поиска съвет как да се подходи и да се даде гласност на случая. Призна - познава се с Маджо отдавна, още от средата на 90-те години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7351 |10.08.2020 Христо Иванов: Имаме рецептурата да се справим с модела ”Пеевски” . 14| 9259 |07.08.2020 ВМА крие документите за даренията на Делян Пеевски. По негова воля конкретни медици получат дарени пари . 21| 5932 |05.08.2020 Кирил Добрев: Не съм човек на Пеевски. Готов съм на детектор на лъжата, но до мен искам и Нинова, и Овчаров . 6| 12634 |05.08.2020 Лалов: Пеевски призна, че камерите край хотел ”Берлин” са незаконни (документ)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads