Реклама / Ads
13| 5795 |08.11.2020 НОВИНИ

COVID-19 у нас: 2301 са новите случаи /следете всичко по темата тук/

.
2301 нови случая на коронавирус при направени 8702 PCR теста. Новозаразените в столицата са най-много - 853 души. Следват областите Варна с 271 и Пловдив със 144 случая. Починали са 56 души.
 

Положителните проби за коронавирус у нас са 2301 при направени 8702 по-малко PCR тестове, показват последните данни на Единния информационен портал.  Това означава, че носители на вируса са 26 процента от изследваните. 

 

Два пъти по-малко са излекуваните в сравнение с предходното денонощие - 369. Нараства броят на пациентите с коронавирус в болница - 3715, 271 са  в интензивни отделения.

 

Заразените медицински лица са общо 2981, включително 80 нови случая през последното денонощие.

 

 Веско Марисов е приет във ВМА с COVID-19

 

Еестрадния певец Веселин Маринов е постъпил в МВР болница.

Изпълнителят е имал симптоми на коронавирусна инфекция и след като тестът му се е оказал положителен, а състоянието му тежко, се наложило да влезе в болница.

 

Временно затварят АГ отделението в болницата в Балчик

Временно е преустановена дейността на АГ отделението в болницата в Балчик, съобщават от областния щаб.

След установяването на положителни случаи на заразяване с коронавирус на медицински персонал в отделението се извършва дезинфекция.

Пациентите се насочват към МБАЛ Добрич.

Междувременно стана ясно, че от утре всички учениците от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Добрич преминават за две седмици на обучение в електронна среда.

Това се налага заради инфектирани учители в начален етап и карантиниране на учениците им.

 

От днес: Зелен коридор за пазаруване за пенсионерите в столицата

 

От днес в сила влизат новите ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19 в столицата. Осигурен е зелен коридор за пазаруване за възрастните хора. Пенсионери над 65-годишна възраст ще могат да посещават магазините във времето между 8 и 10 ч. сутринта.

 

Засега забрана за посещаване на обектите в останалата част на деня няма. ФрогНюз припомня, че такава заявка имаше миналата седмица. Към момента обаче към възрастните е отправена препоръка да пазаруват само във времето на осигурения зелен коридор.

 

От вчера посещенията в молове на деца до 18 г. без пълнолетен придружител в столицата е забранено.

 

Фармацевти: COVID-19 започна да изчерпва някои лекарства от аптеките у нас

 

С ескалирането на скоростта на разпространение на коронавируса у нас има съмнения, че част от лекарствата вече вървят към изчерпване. От Асоциацията на собствениците на аптеки сигнализират, че вече има дефицити. Засега обаче държавата не е засякла проблем. Аптечната мрежа отразява като в огледало случващото се в последните няколко седмици. Колкото повече се увеличават новозаразените с COVID-19, толкова по-празни остават чекмеджетата на фармацевтите, разказва Нова телевизия.

 

"За съжаление вече започнаха да се появяват някои дефицити и те са пряко свързани с COVID-19 заболяването. Открояват се 3 групи лекарства, които в по-голяма или в по-малка степен са дефицит. На първо място са антитромботичните лекарства, които се използват активно и в болнична обстановка, и за домашно лечение. Например Фраксипарин, например Клексан", обясни председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

 

Старозагорският митрополит Киприан е с коронавирус

 

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан е дал положителен тест за коронавирус, съобщиха от Митрополията.

 

Владиката е в добро здравословно състояние, под домашно лечение. Всички контактни лица са подадени на РЗИ и също ще бъдат поставени под карантина.

 

В Митрополитския дом и в административната сграда на Старозагорска митрополия е извършена дезинфекция на помещенията.

 

Служителите преминават на дистанционен режим на работа в следващите 10 дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5601 |07.11.2020 Арестуваха продавачи на фалшиви отрицателни тестове за COVID-19 на летището в Париж . 9| 6578 |07.11.2020 Затягат меркит в градовете с най-много заразени с COVID-19 . 13| 6171 |07.11.2020 COVID-19 у нас: 3839 новозаразени, 58 са починалите /следете всичко по темата тук/ . 21| 6383 |06.11.2020 COVID-19 у нас: 3754 нови случая на коронавирус , 52 души са починали /следете всичко по темата тук/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads