Реклама / Ads
11| 3919 |06.03.2021 НОВИНИ

COVID-19: САЩ разхлабва мерките, Европа протестира, Далай-лама се ваксинира

.
Леко подобрение се наблюдава в епидемичната обстановка в Съединените щати. Това позволи на киносалоните в Ню Йорк отново да заработят. В Европа обаче се проведоха поредните протести срещу продължаващите ограничителни мерки, обобщава БНР.
 

Развълнувани киномани в Ню Йорк побързаха да посетят прожекция след като на киносалоните беше разрешено да отворят.

 

"Много се радвам. Реших днес да не ходя на работа и дойдох на кино. Още щом прочетох, че кината отварят, веднага си купих билет", заяви жител на мегаполиса.

 

В щата Калифорния също планират облекчаване на мерките от 1 април с отваряне на стадиони и увеселителни паркове като Дисниленд. За отслабването на пандемията в Съединените щати допринася и ваксинационната кампания.

 

На другия полюс обаче е Европа, където на много места се състояха протести.

 

В центъра на австрийската столица Виена се събраха няколко хиляди души. Демонстрацията, под мотото "За свободата", не беше разрешена и полицията бързо разпръсна протестиращите.

 

И шведската полиция разпръсна протест срещу ограничителните мерки в столицата Стокхолм. Няколко стотин души се събраха на демонстрацията, въпреки забраната на властите.

 

Италия отново ограничи  придвижването между областите, в сила остава и вечерният час.

 

Белгия също удължи до 18 април забраната за несъществени пътувания извън и до страната.

 

А германците изкупиха за няколко часа първите антигенни тестове, пуснати в свободна продажба. От понеделник германците ще имат право на  един безплатен антигенен тест седмично, който ще се извършва от специалисти в аптеките или сертифицираните тестови центрове.

 

В японската столица Токио около 70 души протестираха с искане за отмяна на Летните олимпийски игри. Според последните анкети 58% от японците се противопоставят на домакинството на Олимпиадата заради  разпространението на коронавируса.

 

"Броят на положителните случаи не е достатъчно намалял. Освен това Япония не прави PCR тестове. Мисля, че е много безразсъдно в тази ситуация в страната да идват чужденци и да провеждаме Олимпиада", заяви японка.

 

Генералният секретар на Организационния комитет Тоширо Муто заяви, че повторно отлагане на летните олимпийски игри не е възможно и не се обмисля.

 

В същото време намиращият се  в изгнание тибетски духовен лидер Далай-лама получи първа доза от препарата на  AstraZeneca. След имунизацията 85 годишният Далай-лама е призовал всички да се погрижат за своето здраве.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3318 |04.03.2021 Математик: С разхлабването на мерките се налива масло в огъня, ситуацията не е под контрол . 26| 4783 |26.02.2021 Призив към Борисов и Ангелов: Затегнете мерките, не ги разпускайте - ако се бавите, ще трябва по-тежък локдаун . 3| 3270 |25.02.2021 Доц. Симидчиев апелира за приоритет на медицинските аспекти при разхлабване на мерките . 2| 3092 |22.02.2021 Англия разхлабва мерките, училищата отварят на 8 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads