Реклама / Ads
0| 3518 |11.12.2020 НОВИНИ

Дъжд и жълт код в 10 области днес

.
За опасност от възникване на поройни наводнения в нощта срещу 11 декември. Очаква се да паднат до 30 литра на квадратен метър. В 10 области е обявен жълт код за потенциално опасно време. Те са Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали и Хасково, съобщава предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.
 

Минималните температури ще са предимно от 1° до 6°.

 

Днес преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат, най-късно - в Североизточна България. В сутрешните часове в равнините и низините ще се образува мъгла. През деня облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания и намаления. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

 

Над планините в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

 

По Черноморието до около обяд ще има слаби валежи от дъжд, облачността ще е предимно значителна, но по-късно пред деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 11°-12°.

 

Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

Слънцето ще изгрее в 7:47 часа и ще залезе в 16:52 часа.

През почивните дни ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България. Ще преобладава облачно време. Валежите ще са на много места в страната, ще са предимно от дъжд, по-голяма е вероятността да са значителни в Централна и в Източна България. В планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Вятърът в Източна България ще е умерен, от южната четвърт, в началото на следващата седмица - от изток-североизток. В Западна България временно ще бъде от запад-северозапад, предимно слаб.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3394 |10.12.2020 Дъждовен и ветровит ден ни очаква . 0| 4103 |08.12.2020 Сняг и снегонавявания в 12 области . 17| 4095 |07.12.2020 Ден 152: Въпреки дъжда - отново протест под прозорците на властта . 0| 3840 |06.12.2020 Облаци и дъжд в цяла България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads