Реклама / Ads
42| 28278 |03.02.2010 НОВИНИ

Дарина Павлова звъни на Павел Найденов за смъртта на Славка и Пол

.
Славка и Филип на сватбата им, зад тях се вижда Пол Източник: Standart news
Съпругата на Илия Павлов - Дарина, се обади от САЩ на Павел Найденов да изрази съболезнования за трагичната гибел на дъщеря му Славка и сина й Пол. ЧЕТЕТЕ ИНТЕРВЮ С ПАВЕЛ НАЙДЕНОВ Американският посланик у нас Джеймс Уолрик, каза че българската прокуратура работи и очаква резултати.
 
Двамата разговаряли по телефона часове след драматичните събития в дома на Славка Павлова в Дейл Сити, за които вече ви съобщихме.

"Татко, случи се най-ужасното нещо, но трябва да се държим, да бъдем заедно в голямата мъка". Това заявила снахата на Павел Найденов - Дарина Павлова, която му се обадила от САЩ часове след трагедията. Тя изказала съболезнования. Не можела да повярва, че някой е посегнал на скромната Славка и "това лъчезарно дете Пол". Добавила, че ще помага на свекъра си с каквото може. Децата й Паола и Илия-Калоян били потресени от новината за смъртта на леля им и братовчед им.

Според полицията става въпрос за двойно убийство, а престъплението вероятно е било планирано предварително.

Както вече стана ясно 41-годишната сестра на покойния създател на „Мултигруп" Илия Павлов и осемгодишният й син Пол Уилсън са открити мъртви
в дома им в американския град Дейл Сити, щата Вирджиния, съобщават местните медии. Според полицията става въпрос за двойно убийство, а престъплението вероятно е било планирано предварително.

Телата на Славка Найденова Павлова и осемгодишният й син Пол Уилсън са били открити в дома им в Дейл Сити в понеделник в 23 часа местно време от нейния съпруг и негов приятел. В момента американската полиция търси улики за престъплението.

Според американския сайт Inside NOVA е задържана 47-годишната Наталия Уилсън, която е заподозраяна за двойното убийство, все още не е ясен обаче начинът на убийството, както и неговите мотиви. Наталия е втората съпруга на първия мъж на Славка. Тя е рускиня и според наши източници, е проявявала ревност към Славка и малкия Пол, не давала на мъжа си да се среща с тях.

Съпругът на убитата не е сред заподозрените, съобщават още медиите в САЩ. От полицията допълват, че няма признаци за влизане с взлом в дома, закупен от Славка Найденова през 2000-та година, не е ясно и дали това е бил постоянният й адрес.

Мъжът на Славка - Филип, е бил на работа. Според американски медии работи като чистач. Чул се със съпругата си няколко пъти през деня. Имали уговорка тя да го чака към 10 часа вечерта със семейната кола до спирката на метрото, която била отдалечена от къщата, където живеели, научи Frognews.bg. Като видял, че Славка я няма, Филип се обадил на свой приятел, българин, който дошъл и го взел с колата си. Когато стигнали до домът на семейството, влезли и видяли ужасната сцена.

Филип си спомнил, че Славка през деня му казала, че някаква непозната жена, бременна, се навъртала около къщата. По едно време помолила Славка да я пусне вътре, за да ползва тоалетна. Филип я предупредил да не отваря на никой.

Лестър е първият съпруг на Славка Павлова. Той имал втори брак, но се срещал с първата си жена заради детето Пол, който бил във втори клас. Според техни познати, с които Frognews.bg разговаря, те не са имали конфликт, отношенията им били съвсем нормални.

По-късно днес главният прокурор Борис Велчев и американският посланик у нас Джеймс Уолрик са обсъдили случая с убийството на Найденова.

Пред журналисти след срещата посланикът каза, че все още няма допълнителна информация по случая.
По думите на Уолрик са обсъдени възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на правосъдието. Конкретни решения обаче в тази посока не са взети. „Ние искаме да предоставим помощ там където това е уместно. Българската прокуратура работи с чест и достойнство и ние очакваме тяхната работа да се увенчае с успех по делата, по които работи”, каза още посланикът.

Междувременно позната на Славка, която й гостувала преди време в САЩ, разказала пред мудии, че убийцата Наташа се познавала с Дарина Павлова. Това обаче бе отречено от близки до Павлова.

Славка се омъжи за Филип преди две години на 19 януари. Сватбата бе в София. Филип е работил за семейството от години.
Славка не е участвала активно в бизнеса на брат си Илия в Мултигруп. По професия е инженер по озеленяване и околна среда.

Илия Павлов беше убит с един изстрел в сърцето на 7 март 2003 г. пред офиса на групировката на бул. „Г.М.Димитров”.
Успяхме да се свържем с бащата на Славка и Илия Павлови – Павел Найденов:

- Какво се случва, г-н Найденов?

- Страшно, страшно... Най-сетне успях да се свържа с Америка... Досега не вярвах, но сега...

- Как научихте трагичната новина?

- От журналисти. Но вече разговарях и с Филип, съпруга на Славка...

- Какво ти каза той?

- Ами какво да ми каже... Обясни какво се е случило, но как е станало и той още не знае. Някакъв ад е. Как ще се оправяме не знам. Има неща, които няма как да се поправят, просто няма...

- Кога говорихте със Славка за последен път?

- Преди 3-4 дни. Всичко беше нормално. Никакво напрежение, никакви намеци за нещо, никакъв страх... Говорихме си общи неща. За Полчо, за това-онова...

- Славка какъв бизнес има?

- Никакъв. Като инженер по озеленяването се хваща тук-там, справят се някак си... Но бизнес – не.

- А съпругът й?

- Работи, но не частен бизнес. Справят се някак си.

- Предполагате ли защо може да се е случило подобно нещо?

- Не, не, по никакъв начин. Просто не знам. Нямам думи! Обадиха ми се и от BBC... Потресен съм. Как да науча, не мога да се свържа. Звъня на телефона в къщата, където живеят, но никой не ми отговаря... Търся и Филип, но...

- Откога Славка живее в САЩ?

- Живяла е и преди, но после се върна в София. Работеше тук, помагаше ми, имаше и своя малка фирма, нищо особено. Омъжи се преди две години за Филип, те се познаваха отдавна. Нямат бизнес, опитват да се справят... Нормално семейство...

- Славка поддържа ли контакт със съпругата на Илия - Дарина Павлова?

- Да, разбира се. По роднинска линия, децата са братовчеди... Чуват се. Нищо специално. Никакви проблеми не е имало между тях. Напротив.

- Останалите ти внуци и те са в САЩ?

- Там са от години, учат, вече са големи. Много умни деца...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7383 |02.02.2010 Чистачка засече групово изнасилване в училище . 6| 5229 |02.02.2010 Хванаха ченге, съпричастно на "Наглите" . 17| 17698 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads