Реклама / Ads
18| 52902 |17.11.2023 НОВИНИ

Деканът на Юридическия факултет на СУ алармира: Връщаме се към "чудесната" кочина на 90-те години

.
Деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев Източник: Стопкадър: Нова телевизия
„От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес, според мен ние с много бързи стъпки се връщаме към тази „чудесна” кочина, в която живяхме през 90-те години”.
 

Това заяви в ефира на Нова телевизия деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Вълчев. Коментарът му идва на фона на футболния протест в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

 

„Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв повод независимо какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се чувстват наистина като през 90-те години, а това е много лошо”, посочи преподавателят.

 

Според него първото нещо, което няма как да не направи впечатление, е „драматичната некомпетентност на Министерството на вътрешните работи”. Експертът изрази мнение, че не става дума за „момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите”, а че те не са обучени да действат по определен начин. Техните ръководители не могат да се справят с такава ситуация, смята проф. Вълчев.

 

Юристът изрази мнение, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е неадекватна заради позицията му, според която нищо не се е случило. Специалистът бе категоричен, че системата на МВР е изключително нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

 

„Още една прилика с 90-те години е, че крайно много случайни хора са ключови позиции в държавата и институциите и ефектът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, защото не ходим особено много и на избори”, алармира бившият министър на образованието.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3129 |17.11.2023 Кристина Петкова, ДСБ: Няма как кметът на София да носи вина за снощните събития . 11| 2960 |17.11.2023 Красен Кралев: Тежките ултраси са крайно агресивни. Когато ги съберете на едно място, какво очаквате да се случи? . 13| 3756 |17.11.2023 Путин никога повече няма да може да отиде в Армения . 31| 3648 |17.11.2023 Борислав Михайлов: Днес оставка няма да подам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads