Реклама / Ads
0| 4239 |02.06.2022 НОВИНИ

Дела, а не думи: България не е и в топ 20 на страните, помогнали на Украйна

.
България не е и в топ 20 на държавите, предоставили помощ на Украйна. Това показва класация на украинската редакция на сп. “Forbes”. Според изданието на първо място се нарежда Полша, а на второ - САЩ.
 

"Десетки държави изразяват подкрепа не само с думи: те налагат санкции, предоставят хуманитарна и военна помощ", пишат от изданието. 


Forbes анализира действията на всяка страна от 24 февруари и въз основа на 11 критерия определи списъка на най-приятелските държави за Украйна. Някои страни са подпомогнали чрез доставка на оръжие, други чрез въвеждане на антируски санкции, някои помагат с пари или експулсират руски дипломати. Forbes идентифицира 11 критерия, показващи подкрепа за Украйна, и събра данни от всички страни по света. 


Рейтингът взема предвид гласуването в Общото събрание на ООН за изтеглянето на руските войски, налагането на санкции срещу Русия и затварянето на въздушното пространство за нея, признаването на геноцида на Русия/СССР срещу Украйна, експулсирането на руски дипломати, включване на Русия в списъци на враждебните страни, участие в конференция в подкрепа на Украйна в базата Рамщайн, размерът на помощта за Украйна според Института Кил в парично изражение и като дял от БВП, както и посещения на висши служители до Украйна от 24 февруари до 30 май. Рейтингът отчита съпротивата на отделните страни срещу налагането на санкции срещу Русия.


Резултатът отразява подкрепата на правителствата, която не винаги съвпада с подкрепата на мнозинството от гражданите. Максималният брой точки е 100. Държавите, получили повече от 40 точки, могат да се считат за приятелски.


Мото на класацията е "Не с думи, а с дела“, което напомня „Дела трябват, а не думи" - девиз, който напомня на този на Васил Левски. За съжаление обаче България не може да се счита за приятелска държава за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3023 |02.06.2022 Честваме Денят на Ботев и загиналите за свободата на България . 0| 3860 |01.06.2022 Без представители на кабинета „Петков“: Враца се преклони пред Ботев и геройски загиналите за България . 0| 3934 |01.06.2022 Пендаровски призна за френско предложение за спора с България . 0| 3541 |01.06.2022 Още не сме готови: България изпълнява три от четирите критерия за приемане на еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads