Реклама / Ads
0| 4653 |29.10.2019 НОВИНИ

Делото КТБ: Прокурорските въпроси към Бисер Лазов приключиха с вадене на жълти листчета

.
Първата поява на Бисер Лазов в съда по ”Делото КТБ”
Днес бе последното заседание, в което прокуратурата задаваше въпроси към основния си свидетел по делото КТБ Бисер Лазов. Следващите две заседания бяха отложени, за да може защита да се подготви със своите въпроси, които определено ще са много повече, предвид броя на адвокатите в залата.
 

На 12 и 13 ноември започват да разпитват основния свидетел защитниците на 17-те обвиняеми по делото. Както знаете някои от тях имат по двама адвокати, както и по един резервен. Двете заседания, които бяха насрочени за предходната седмица няма да се състоят. Заради огромния обем материали по делото и протоколи от досегашни заседания адвокатите поискаха да ми се даде малко повече време да се подготвят.  Прокуратурата и съдия Вирджиния Петрова се съгласиха.

 

Днес въпросите и материалите, които бяха предявени към Лазов от прокуратурата, на моменти предизвикваха почуда в присъстващите в залата, защото те не откриваха никаква връзка с делото и обвинението. Недоумение будеше и фактът, че сред огромните количества доказателства и материали  се вадеха „жълти листчета“, без подпис, дата или друг белег, който да насочва към конкретика.  Заседанието приключи на обед, поради изчерпване на прокурорските въпроси.

 

Припомняме, че по делото КТБ са разпитани над 400 души. Бисер Лазов е едва първият, който се явява в съда поделото. Преди него бяха призовани няколко души, които обаче не бяха открити и съдията призова в залата основния свидетел на прокуратурата.

 

Делото продължава да предизвиква сериозен обществен интерес, особено след като номинирания за главен прокурор Иван Гешев заяви по време на изслушването му пред ВСС, че ще продължава да се явява в залата, защото е това е негов труд, с който най-много се гордее.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3815 |29.10.2019 Поредно заседание по делото „КТБ” . 7| 7647 |23.10.2019 Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин . 0| 4273 |22.10.2019 Само във Фрог: Делото срещу бившия шеф на Автомобилна администрация Цветелин Цветанов тръгва отначало . 6| 7261 |21.10.2019 Христо Иванов: Гешев си затвори очите за Пеевски в делото КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads