Реклама / Ads
2| 6987 |17.12.2010 НОВИНИ

Делото "Маргините" отново влиза в съда

.
Днес Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините и още четирима души, обвинени в организирането на убийството на бизнесмените Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов, както й на о.р. ген. Любен Гоцев.
 

Делото бе подновен след протеста на прокуратурата срещу оправдателните присъди на Големия и Малкия Маргин и размера на наказанията на останалите подсъдими, наложени от Софийския градски съд.

Това ще е вторият опит на апелативните магистрати да дадат ход на процеса, след като на 12 ноември делото не успя да тръгне на втора инстанция. Причината бе, че подсъдимият Стефан Рангелов получи инфаркт и не успя да се яви на заседанието. Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е състоянието му и дали той е способен да участва в процеса.

На 14 юни тази година Маргините бяха напълно оправдани по делото за поръчителство на трите убийства. Братята бяха оправдани и по обвинението, че са организирали и ръководили въоръжена престъпна група с цел извършване на поръчкови убийства, както и по обвинението за незаконно притежание на оръжие. Съдът призна за виновни подсъдимите заедно с двамата братя – Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев за това, че в периода от юни до септември 2005 година са участвали в организирана престъпна група. За подготовката на убийствата на трите знакови фигури, пък съдът призна за виновни Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошев.

От присъдата не стана ясно под чие ръководство и поръчение те са подготвили убийствата. В мотивите си към присъдата съдия Лада Паунова бе записала, че прокуратурата не е подкрепила обвинението с безспорни доказателства. Мерките на двамата братя от постоянен арест бяха заменени с „подписка” до окончателното решение на горноинстанционния съд за изхода на делото. По отношение на Николай Маринов-Малкия Маргин, който е в неизвестност от 5 януари т.г., съдът реши да бъде отменена европейската му заповед за арест. В момента процесът срещу Малкия Маргин се води задочно.

Пред апелативният съд като свидетели са призовани Иво Илчев, който е защитен свидетел по делото за убийството на радиоводещия Боби Цанков и Димитър Вучев – Демби, който пък е основен свидетел по делото срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 души обвинени за разпространение на наркотици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4625 |14.12.2010 Тръгна делото срещу градоначалника на В.Търново . 1| 5270 |13.12.2010 Делото срещу кмет се бави заради общинар . 4| 5357 |10.12.2010 Отново обир в „Младост” . 20| 5900 |08.12.2010 Мнозинството отново замълча за "възродителния процес"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads