Реклама / Ads
1| 2162 |27.09.2024 НОВИНИ

Делото за смъртта на Филип: Свидетел разказа как шофьорът е ускорил секунди преди катастрофата

.
Днес, на заседанието по делото срещу шофьора, причинил смъртта на 14-годишния Филип, бяха разпитани трима свидетели. Трагедията се разигра на пешеходна пътека в централната част на София през септември миналата година. Това е третото заседание по делото, което започна в началото на годината. Обвиняемият пристигна сам, тъй като не е задържан и е под домашен арест.
 

На днешното заседание един от свидетелите, пряк очевидец на инцидента, потвърди, че Филип е пресичал на пешеходната пътека. Той добави, че автомобилът е форсирал двигателя секунда преди удара. След катастрофата обвиняемият обяснил, че се е опитал да премине преди пешеходеца.

 

Сдружение "Ангели на пътя" проведе протест в подкрепа на родителите на Филип, при който за кратко беше затворено движението през кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Протестиращите настояват за по-строги мерки срещу пияни и дрогирани шофьори. Следващото заседание по делото е насрочено за 21 октомври.

 

„Досега шофьорът не е разпитван в съда. Той ще има последната дума. Адвокатът му твърди, че ще докаже, че извършеното престъпление е по непредпазливост. Но как с употреба на алкохол, каране с три пъти над разрешената скорост и грубо отнемане на предимството на пешеходец, можем да говорим за непредпазливост? Тук има умисъл“, категорична е Николина Петкова, майката на Филип.

 

„Готвим се за нови избори и се надявам тези, които ще изберем, най-накрая да вземат мерки за пътната безопасност. Не раждаме децата си в България, за да бъдат убивани“, подчертава почернената майка.

 

Протестът е подкрепен от "Ангели на пътя".

 

„Отново сме на протест. Затворихме днес булеварда в знак на недоволство. Всеки път народните представители обещават, че пътната безопасност ще бъде приоритет. Но след изборите времето не им достига, за да свършат работата, за която народът им плаща. Колко деца още трябва да платят с живота си, за да се вземат нужните мерки?“ коментира Петя Иванова от "Ангели на пътя".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2156 |27.09.2024 Д-р Гергана Николова: Личните лекари трябва да поемат водеща роля в телемедицината . 6| 2157 |27.09.2024 България на ръба: Провал на заседанието в НС води до загуба на 3 млрд. евро . 3| 4037 |27.09.2024 "Днес удариха Измаил. Всеки път, като избегна поредната бомба, си мисля - не просто Господ ме пази, а борбата ми е нужна" . 10| 2236 |27.09.2024 ПП няма да подкрепят "правителство с мандат на първата политическа сила". Нямат и кандидат за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads