Реклама / Ads
2| 5354 |22.04.2009 НОВИНИ

Демби обявен за общодържавно издирване

.
Димитър Вучев
Полицията го разследва за атентата срещу Юри Галев, заплахи срещу полицейски шеф и съпруги на хора от групата на Златко Баретата
 

Димитър Вучев – Демби е обявен за общодържавно издирване. Това разкриха полицейски източници пред Frognews.bg. Защитеният прокурорски свидетел изчезнал преди няколко седмици, малко след като Софийски градски съд го осъди на 15 години затвор, заради участите при опита за убийство на Илиян Варсанов, през 2002 година. От тогава полицията, която го охраняваше, го издирва. Преди време Вучев бил засечен от автопатрул на Седмо РПУ, на територията на Студентски град в столицата, но успял да се измъкне от полицаите с автомобила си.

МВР и прокуратурата разследват Демби и за атентата срещу бизнесмена и президент на футболния клуб „Рилски спортист” Юри Галев.

В Софийска окръжна прокуратура по случая е заведено досъдебно производство №336 от тази година, а заявителският материал в РПУ Самоков е с номер 58. Според полицейските източници Галев е дал показания пред съдия и е акцентирал в жалбите си, че подозира Демби като поръчител на покушението. Това потвърди пред Frognews.bg и адвокатът му Веселин Симитчийски.

Като доказателство президентът на „Рилски спортист” е предоставил на разследващите разпечатки от мобилния си телефон. От тях ставало ясно, че непосредствено преди стрелбата и след това Галев е разговарял някол пъти с един и същ номер. От него е получил и текстови съобщения, които е запазил. Едното гласяло: „Гледал ли си филма „Враг пред портите”?” Според бизнесмена всичките разговори били с Димитър Вучев. Той притискал Галев да му изпълни различни услуги, както и да каже къде се крие близкият на Златко Баретата - Ивайло Борисов. Галев отбил телефонните атаки на Демби и затова се превърнал в мишена на неизвестните килъри.

Първоначално криминалистите от РПУ Самокв подходили с недоверие към версията на Юри Галев, но при един от разпитите му в полицията, в присъствието и на дознател, футболният бос бил потърсен отново от мистериозният мобилен номер, а разговорът бил засечен.

Опитът за покушение срещу Юри Галев стана на 18 февруари около 24 часа. Същата вечер Галев се прибирал от курорта „Боровец”, след среща с президента на БФС Борислав Михайлов. Преди село Бели Искър попаднал на засада. Срещу автомобила, в който пътувал заедно с брат си били изстреляни два куршума. Единият пробил предното стъкло, а другият се забил в капака на колата. Галев и брат му останали невредими. Час по-късно те подали сигнал в полицията в Самоков, но криминалистите първоначално приели инцидента като самоинсцинировка, и се задействали едва на другия ден. При огледа било открито мястото от което е стреляно. Там намерили ръкавици и гилзи. Софийски спец-полицаи коментират, че ако колегите им в Самоков са реагирали адекватно, още вечерта са можели да спипат наемника.

Според източници на Frognews.bg. срещу Димитър Вучев – Демби имало пуснати жалби в Четвърто и Шесто РПУ в столицата от съпругите на издирваните от полицията Мартин Станков – Рашо и Антон Савов – Мамата. Двете жени обяснили, че Демби ги заплашвал с убийство, ако не пропеят къде се крият мъжете им. Обект на атаки и заплахи от Димитър Вучев станал и висш полицейски шеф, който влезнал в остър конфликт с прокурорския свидетел, при изпълнение на служебните си задължения.

Frognews.bg. припомня, че Мамата и Рашо се издирват за съучастие в организирана престъпна група, а Вучев получи статута на защитен прокурорски свидетел, след като уличи през февруари Златомир Иванов – Баретата, че е поръчал няколко убийства и държи разпространението на дрога. Пред Дарик радио тогава Демби призна, че се страхува за живота си. Frognews.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4569 |22.04.2009 МВФ ни съветва да свием публичните разходи . 4| 5359 |22.04.2009 БСП и ДПС порязаха ветото на президента . 4| 4955 |22.04.2009 Хотелиери блокираха главния път Бургас- Варна . 5| 6372 |22.04.2009 Галина Тонева е новият зам.-главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads