Реклама / Ads
0| 5546 |05.12.2014 НОВИНИ

Демби с постоянен арест заради ухапан полицай и намерена дрога в дома му

.
Димитър Вучев Демби
Софийският градски съд (СГС) остави в ареста Димитър Вучев - Демби, който е обвиняем за притежание и разпространение на наркотични вещества и за причиняване на лека телесна повреда на полицай.
 

На 2-и декември Демби е бил задържан от служители на реда, като при влизането на полицаите той се обадил на жена си и я инструктирал „да чисти всичко" и когато полицаите се опитали да го спрат, той ухапал единия от тях по ръката.

Веднага след това е било претърсването в дома му, при което поради късния час и лошите условия нищо не е открито, но обискът е продължил и на другия ден, като са открити 9 пликчета с идентичен грамаж от 98 грама марихуана, прибрани в голям хартиен плик. Иззети са няколко телефона и една електронна везна, пише нюз.бг.

 

Наркотичните вещества обаче не са намерени точно в дома на Демби, а в съседна постройка, която се използва от семейството му.

 

Жената на Демби - Милена, също е задържана и са й повдигнати обвинения, като след изтичане на 72 часа тя е пусната под гаранция на стойност от 1500 лева.

 

Прокурорът по делото разкри, че обвиняеми по случая са общо шестима души, двама от които непълнолетни.

 

Самият Демби обаче изобщо не се съгласи с така представената от прокуратурата версия за случилото се, която впоследствие беше потвърдена и от СГС.

„Малолетните ни деца бяха там по време на първия оглед и видяха как бях бит и изтезаван. Те няма да имат никога доверие в системата, защото видяха това", оплака се Демби пред съда.

 

Той определи задържането си и обвинението срещу него като проява на насилие и на фашистки режим и обяви, че веднага е готов да се яви на полиграф, за да докаже, че не лъже.

 

Версията на защитата му гласи, че на 2-и декември общо 20 полицаи преобърнали цялата къща на Демби наопаки, като проверявали дори кофите за боклук и пуснали в къщата и двора и специално обучено куче, което при проверката дори е влязло в аквариума на морското свинче.

 

Къщата е била запечатана до продължаване на огледа на другия ден, като до този момент нищо не е било открито. При запечатването полицаите са сложили ключа в джоба на Демби. Юристите на подсъдимия твърдят, че когато на другия ден са се върнали за нов обиск, задната врата е била отключена и в протокола за обиска пише, че съпругата на Демби я е отключила, а ключът не е бил в нея. Малко след това дрогата е намерена в имота на Вучев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3969 |04.12.2014 Ахмед Муса и сподвижниците му остават в ареста . 0| 4086 |02.12.2014 Оставиха в ареста разследваната служителка от ДФ "Земеделие" . 1| 5720 |28.11.2014 Прокуратурата се чуди дали да иска постоянен арест на Ахмед Муса . 0| 6233 |27.11.2014 Пловдивски бизнесмен в ареста за палежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads