Реклама / Ads
7| 3830 |25.08.2023 НОВИНИ

Демерджиев уж нямаше да прави политически изказвания в Бургас, но...

.
Бившият служебен министър на вътрешните работи и евентуален кандидат-кмет на местните избори Иван Демерджиев изведнъж самоинициативно се появи в Бургас, където се открива паметник на полицаите, загинали при гонка с мигранти преди година. По думите му - за да почете паметта им. Междувременно не пропусна да отправи остри критики към настоящото ръководство на МВР, което си правело пиар на гърба на смъртта на двамата униформени. А уж нямало да прави политически изказвания…
 

"Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се ползва за политически цели. Аз дори не бях поканен да дойда днес тук, дойдох сам, за да почета паметта им, а не за да правя политически изказвания", посочи Демерджиев. 

 

“За съжаление тяхната смърт се ползва, за да се реализира сценарият от онзи запис, който изтече в публичното пространство. Тяхната смърт се използва, за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР”, допълни още Демерджиев. 

 

Интересно. Вчера същото посочиха и от Президентството, които определиха като политически мотивите в искането на вътрешния министър Калин Стоянов за освобождаването на Петър Тодоров като главен секретар на МВР. Сред тях бяха и твърдения, че заради некомпетентността и лошото управление на Тодоров живота си са загубили шестима полицаи в страната. Двама от тях - именно в Бургас при опит да спрат мигранти. 

 

Изказването на Демерджиев от Бургас е всичко друго, но не и неполитическо.

Демерджиев посочи, че полицаите са загинали, за да защитят държавата и държавността, която, по думите му, се разграбва в момента с изключителни темпове. Той подчерта, че е изпълнил ангажиментите, които е поел към близките на загиналите полицейски служители.


"Един от най-важните от тях – хората, които пряко бяха отговорни за това, което се случи, напуснаха системата в хода на проверките, осъзнавайки какъв ще бъде резултатът от тях. И второ - България положи изключителни усилия смъртта на тези двама достойни полицаи да не бъде безмислена. Пак казвам – те станаха символ в цяла Европа и всички знаеха, че българските полицаи се жертват, за да пазят границата й. Тези усилия доведоха до там, че Европа гледаше на нас вече като на един надежден, изключително полезен съюзник", коментира Демерджиев.


Той заяви, че при тази безпрецедентна чистка в МВР очаква демотивация на хората, сриване на системата до нива, които не са се случвали през последните 30 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4397 |25.08.2023 Даниел Смилов, DW: Смъртта на Пригожин има един ефект: Прави за всички ясно лицето на Путиновия режим . 0| 3770 |25.08.2023 Вариант 2 се падна на втората матура от поправителната сесия . 0| 3522 |25.08.2023 Втора матура от поправителната сесия на зрелостниците . 0| 3347 |24.08.2023 Синдикатите няма да подкрепят предлагания от правителството праг на бедността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads