Реклама / Ads
2| 3172 |01.06.2023 НОВИНИ

Демерджиев: Това, което наблюдаваме, е върхът на айсберга. Хора решават човешки съдби срещу пари и влияние

.
Източник: стопкадър, bTV
Издирваме Петьо Петров-Пепи Еврото, защото това ни е възложено от прокуратурата. От няколко седмици наблюдаваме активност от страна на прокуратурата. Странно защо претенциите са насочени към МВР.
 

Той се издирва като лице, извършило определено престъпление. Продължаваме да го търсим. Ще бъде проверено незабавно дали наш служител го е предупредил, че има прокурорско постановление да бъде задържан.

 

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

 

По отношение на Кристиян Христов, който беше арестуван преди да даде пресконференция, на която се очакваше да направи разкрития, свързани с „Осемте джуджета“, Демерджиев обясни, че и на двете постановления от прокуратурата, е било написано с големи букви незабавно тези лица да бъдат задържани.
Той съобщи, че Кристиян Христов се е обадил на тел. 112 и е търсил съдействие от полицията, която му е оказала такова, като е твърдял, че се страхува за живота си и че има много данни и обстоятелства, които да разкрие. Той обаче не пожелал да дойде.

 

Ние отдавна живеем в две паралелни държави. Дълго време насрещната теза бе, че няма проблеми и трябва да оставим независимата съдебна власт да работи. Сега, обаче истината лъсна, каза служебният министър.

 

„Това, което наблюдаваме, е върхът на айсберга. Има много хора, които решават човешки съдби без да им мигне окото срещу пари и влияние. Тези случаи будеха недоволство сред хората", посочи той.

 

По думите му това чудовище функционирало в унисон с политическите партии.

 

„Това се е случвало много назад във времето. Сега хората го виждат ясно. Аз не виждам още тази воля да се скъса с този модел веднъж завинаги. Той няма да изчезне с махането на Иван Гешев. Хората ги е страх да подават сигнали, защото са ставали обект на преследване. Трябва да създадем среда, в която хората да се чувстват сигурни и да дават показания“, каза вътрешният министър.

 

„Нашите действия се свеждат до това да изпълняваме постановления на прокуратурата. Ние не сме част от война между представители в прокуратурата. МВР не е страна, а изпълнява законовите си правомощия“, подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2900 |01.06.2023 Демерджиев: Над 160 полицаи охраняват различни лица заради войната в прокуратурата . 11| 3332 |31.05.2023 Демерджиев: Надделява версията, че убийците на Къро не са българи . 0| 2544 |31.05.2023 Албена Кръстева: Строежът на храма в ”Надежда 3” е благородно дело, което ще реализираме с общи усилия . 7| 3701 |30.05.2023 Калина Константинова опровергава Демерджиев: „Мъртви души“ сред бежанците няма и не е имало

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads