Реклама / Ads
7| 4351 |30.07.2021 НОВИНИ

От ДБ се надяват да научат министрите преди връчването на мандата. Манолова подкрепя усилията за правителство на промяната

.
Христо Иванов, Мая Манолова Източник: БГНЕС
„Демократична България“ се надява да научи кои са предложени за министри в кабинета на „Има такъв народ“ преди връчването на мандата. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от коалицията Ивайло Мирчев.
 

Той обърна внимание, че ако партията на Слави Трифонов действително иска подкрепата на „Демократична България“, трябва да прояви повече кооперативност.

 

От думите му стана ясно обаче, че коалицията няма да потърси нова среща, тъй като това било в ръцете на мандатоносителя. В досегашните срещи от „Демократична България“ многократно са настоявали да научат състава на проектокабинета.

 

„Тъй като наистина сме изключително добронамерени, надявам се поне в тези няколко часа, когато ни се иска подкрепата, да ни бъде казано кои са все пак тези министри. Дайте поне да видим кои са министрите, защото е много неловка ситуацията“, заяви Мирчев.

 

Лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, от които също като от „Демократична България“ се чака подкрепа за проектокабинета на „Има такъв народ“, Мая Манолова също съобщи, че не са наясно с имената на кандидат-министрите, но ще подкрепят всички усилия, за да се реализира правителство на промяната.

 

„Да, политиките са важни, но същата са важни и хората, които ще ги реализират. Така че имаме съответните очаквания високият стандарт, който беше зададен от служебното правителство, да бъде продължен и да го видим и в персоналния състав. Нашите 13 гласа в нито една парламентарна конфигурация не са решаващи, но засега добросъвестно участваме и полагаме всички усилия да има кабинет, какъвто хората очакват“, обясни тя.

 

Президентът Румен Радев ще връчи мандата на „Има такъв народ“ в 17.00 часа днес. От партията заявиха, че са готови със състава на новото правителство, но ще го обявят при връчването на мандата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5596 |30.07.2021 Ивайло Вълчев, ИТН: Нито една партия не попита за министрите . 21| 5746 |12.07.2021 Какво ни казват автобиографиите на кандидат-министрите на Трифонов? . 4| 11074 |09.07.2021 А. Райчев: ГЕРБ да се научат да са една обикновена партия, иначе ще изчезнат както голямото СДС . 5| 4591 |04.06.2021 Проф. Христо Бозуков: Горските ръководители взимат по-големи заплати от министрите. Те са едни дърводобивници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads