Реклама / Ads
135| 5896 |27.06.2013 НОВИНИ

Ден 14 ! Протестиращи изтанцуваха „Последния валс на властта”

.
Източник: Снимка: Булфото
Около 3000 са протестиращите в центъра на София пред Министерски съвет съобщиха от МВР. Няма сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред към момента. Това е 14-ия ден от протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски "
 

Протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски в столицата се отправиха към сградата на Народното събрание. Преди това те започнаха да блъскат оградите пред сградата на Министерски съвет.

По-голяма част от събралите се застанаха в непосредствена близост до огражденията, при което кордона от полицаи, пазещи сградата се увеличи. Органите на реда помолиха гражданите да не нарушават веригата от ограждения и протестиращите спряха предизвикателните си действия.

Около 3000 са протестиращите в центъра на София пред Министерски съвет към съобщиха от МВР. Няма сигнали за инциденти и нарушения на обществения ред към момента.

Двама мъже издигнаха личните си карти, вместо лозунги в знак на протест срещу кабинета на Орешарски. Единият държеше и лист с надпис: „Олигархични боклуци, искаме да поемете не политическата, а наказателна отговорност".

Две момичета изтанцуваха валс, като носеха маски с ликовете на лидера на „Атака" Волен Сидеров" и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На гърба на едното от момичетата бе закачен лист с надпис „Последният валс на властта".

Не са локализирани групи, които създават напрежение. Няма отведени в столични районни полицейски управления. Полицейските „Антиконфликт" екипи отново са сред протестиращите. МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.

Група продължава да освирква сградата на Министерски съвет. Недоволните граждани скандират „Мафия", „Оставка", „Червени боклуци" и развяват български знамена.Носят множество плака с призиви за оставка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5482 |27.06.2013 Мая Манолова: Не е геройство и поза да се изправиш срещу протестиращите . 45| 7627 |26.06.2013 Протестиращи целят М. Манолова с яйце . 134| 6751 |25.06.2013 Манолова: Президентът се вживява като говорител на протестиращите . 31| 5732 |25.06.2013 Протестиращи си пият кафето пред депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads