Реклама / Ads
7| 7092 |19.10.2021 НОВИНИ

Денков: Учителите без "зелен сертификат" ще могат да преподават дистанционно

.
Учителите без зелен сертификат ще могат да преподават дистанционно. Инициативата идва от МЗ заради критичната ситуация в няколко града. Друг е въпросът как тези мерки могат да се пренесат в нашата система. Ако Министерството на здравеопазването реши да въведе подобна мярка, ние искаме месец гратисен период. 36% от учителите са ваксинирани. Имаме около 20% учители, които са преболедували. Възможен е отлив на преподаватели.
 

Това заяви пред bTV просветният министър проф. Николай Денков. Коментарът му идва на фона на обсъжданията за нови противоепидемични мерки и дебатите около въвеждането на "зеления сертификат" в редица сектори. Юрист го определи тази сутрин като мека форма на принуда, ако алтернативите не са пропорционални.

 

"Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от министерство на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено", коментира проф. Денков.

Той заяви, че ще постави въпросът тестовете за антитела да се зачитат.

 

Просветният министър категорично посочи - Министерството на образованието не затваря нищо, а просто организира обучението.

 

"Въпросите са към Министерството на здравеопазването. Кога да се затварят зависи не само от броя на болните, а от това доколко са пълни болниците и доколко е натоварена здравната система", коментира още Денков.

 

"Частните обучителни центрове събират деца от различни паралелки в различни училища. Това е проблемът, защото дава възможност за обмяна на вируси. В училищата изучаваме децата по учебен план и програма, които трябва да бъдат минати. Останалото може да се направи дистанционно. По приоритет - здравето стои пред частните центрове", заяви още просветният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2947 |07.10.2021 Маските ще са задължителни в клас за големите ученици и учителите, твърди Ангел Кунчев . 5| 3619 |05.10.2021 Николай Денков: Герджиков не е кандидат на цялата образователна система . 1| 4151 |04.10.2021 Министър Денков: Кандидатурата на проф. Герджиков за президент ме изненада и притеснява . 3| 3080 |01.10.2021 МОН: Учителите с маски в час и веднъж седмично да се тества целият персонал в училищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads