Реклама / Ads
7| 4642 |01.10.2023 НОВИНИ

Денков увери протестиращите, че до края на ноември ще има обсъждания за промени в плановете

.
Източник: БГНЕС
Премиерът Николай Денков увери протестиращите служители във въглищни централи, че изпратените вчера в Европейската комисия териториални планове на Стара Загора, Кюстендил и Перник могат да бъдат променени. Той призова представители на синдикатите и протестиращите да се отзоват на поканата му за разговор в Министерския съвет, за да започнат обсъждането на конкретните стъпки за енергиен преход във въглищните региони.
 

В съобщение до медиите от пресцентъра на кабинета уточняват, че днес Денков е разговарял с политически лидери за териториалните планове, но без да се посочва с кои точно. Той е призовал партиите "да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори". Премиерът се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.


"Териториалните планове за Стара Загора, Перник и Кюстендил бяха изпратени на Европейската комисия вчера - в последния възможен срок. Това беше необходимо, за да получи България няколко милиарда лева от ЕС, с които ще се гарантират работни места за хората в трите региона след затварянето на мощностите през 2038 г. Финалните версии на плановете трябва да бъдат одобрени от ЕК и страните членки на ЕС до края на годината", пише още в съобщението на правителството.

 

Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите в кампанията си за местни избори. За това призовава премиерът акад. Николай Денков, който днес е разговарял на тази тема и с политически лидери.

 

Той се обяви против разпространяваната дезинформация, даването на неизпълними обещания и умишленото ескалиране на напрежението.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3925 |01.10.2023 Цветелина Пенкова: Протестиращите искат ясно и сигурно енергийно бъдеще . 4| 4198 |01.10.2023 ООН: Почти всички арменци са напуснали Нагорни Карабах . 7| 7555 |01.10.2023 Евгений Кънев: Сега Денков вади кестените, защото все някой трябва да придвижи държавата напред . 3| 3904 |01.10.2023 Истанбулската конвенция влиза в сила в Европейския съюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads