Реклама / Ads
2| 7572 |21.03.2018 НОВИНИ

Депутат: Чрез измислени скандали ГЕРБ замита сделката с ЧЕЗ

.
ГЕРБ се опитва чрез измислени скандали да замазва случващото се в държавата. Сделката с ЧЕЗ е една от водещите теми, които управляващите искат да заметат под килима. Въпросителните около сделката с електроразпределителното дружество станаха твърде много и ГЕРБ търсят изход.
 
Това каза пред "Денят ON AIR" народният представител от БСП Иван Иванов по повод публикацията на депутата Таско Ерменков за президентския вот в Русия и развихрилия се скандал в Народното събрание.

Социалистът направи коментар във Facebook, че 90% от хората в анексирания Крим са гласували за Путин на президентските избори преди дни, а след това с реторичен въпрос попита дали САЩ и западноевропейските държави са чули гласа на хората. Постът завършва с цитата на Христо Ботев: "...а Вий... Вий сте идиоти".

Според Иванов Ерменков ясно е заявил, че това е негова лична позиция и всеки има право на собствено мнение.

"ГЕРБ направи декларация ала Третия райх за това изказване. Беше заредена с много емоции и обвинения в какво ли не, сякаш политическата ни група е виновна и за глобалното затопляне. Ние отговорихме на всички въпроси, зададени от трибуната на Народното събрание", обясни още депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че БСП не е антиевропейска партия и не е правилно заради едно изказване да се слага етикет на абсолютно цялата група.

Социалистът коментира и темата за обсъжданото актуализиране на Стратегията за национална сигурност на България.

"Всъщност уговорката беше стратегията да бъде не актуализирана, а напълно подменена - да се напише нова такава. На нас обаче ни бе представена кръпка на парче. Не бе направен сериозен анализ на реалната среда и опасностите за България. Предложиха ни текст, който е почти преписан от този, приет през 2011 г.", завърши Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5405 |19.03.2018 Евродепутат: Европол трябва да се включи на терен в убийствата на журналистите Ян Куциак и Дафне Галиция . 2| 9343 |11.03.2018 Бивш депутат: Защо прокуратурата мълча 3 дни за убийството на Плъха . 8| 4358 |24.01.2018 Т. Биков: Президентът се отчете чрез нашето управление . 0| 4307 |19.01.2018 Разкриха престъпна група за пране на пари чрез уанкойн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads