Неделя, 17 Февруари 2019, 08:47
Frognews
4| 4041 |27.04.2018

Депутат: Кой иска да открадне имотите и 30 млн. лв. на Рехабилитацията в София?

.
Едноличен собственик на капитала на ”Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация” е държавата. Правата на държавата се упражняват от министъра на здравеопазването.

Съгласно чл. 3, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол дружеството е в забранителния списък за приватизация. В МЗ не е обсъждан и не стои на дневен ред въпросът за ликвидация или преобразуване на дружеството. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на депутатски въпрос за политиката на Министерството на здравеопазването по отношение на "Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация" ЕАД.

 

От своя страна, депутатът Николай Цонков, на чиито въпрос отговори министърът, заяви, че не е удовлетворен от отговора на Ананиев: " С изпълнението на решението на МС, вие реално декапитализирате болницата. Само ще ви кажа за предишния директор, че той е внесъл миналата година няколко инвестиционни предложения за оздравяване на болницата. Те са били отхвърлени от министерството на здравеопазването. Междувременно вие сам казахте, че имотите до момента все още не са били вписани към Столична община, как тогава общината с нейни структури написва и кандидатства с тези имоти по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” и ги печели, на стойност 30 млн. Нещо повече, вие казахте, че лабораторията успешно се развива и е една от най-старите, прави и наука - единият проект е за създаване на точно такава нова лаборатория. Защо? Това е абсурдно. И възникват няколко въпроса.

 

Вие казвате, че няма да ликвидирате болницата, но при положение че от 530 000, вие намалявате на 80 000-90 000 капитала, как може тази болница да функционира? Още повече, че тя е единствената по рода си. И не на последно място, там все още могат хора, работещи, с неголеми възможности, да отидат и да се лекуват. Възниква и още един въпрос, свързан с тези европроекти, всъщност дали общината не иска да открадне имотите на болницата, които са в размер на 52 декара - сградите, които имат архитектурна и културна стойност. И кой ще вземе тези 30 милиона, очевидно апетитите са за парите, да се откраднат имотите и 30 милиона, които са по проект”, заяви Цонков, цитира БГНЕС.

 

След неговото изказване министър Ананиев отказа дуплика по темата.

 

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. ”Демократична България” иска дисциплинарно наказание за Цацаров 12| 7459 |27.04.2018 . Постоянен арест за задържаните от ДАИ иска прокуратурата 0| 3352 |27.04.2018 . Депутати искат музикантите на БНР да работят самостоятелно 2| 3576 |26.04.2018 . Порошенко иска Чернобил да стане „зона за нови технологии“ 0| 4007 |26.04.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах