Реклама / Ads
1| 4238 |05.04.2019 НОВИНИ

Депутат: Властта замазва очите на хората с оставки и отпуски

.
Явор Божанков
”Управляващите говорят, че поемат морална отговорност, но какво реално правят? Пламен Георгиев излиза в отпуск- колкото да отминат събитията и хората да забравят скандала. Ако се върнем назад, ще видим, че и Делян Добрев подаде оставка, но остана в парламента.” Това каза пред БНР народният представител от ПГ на ”БСП за България” Явор Божанков.
 

Според него управляващите замазват само очите на хората. "Г-н Цветан Цветанов подаде оставка, но остана зам.-председател на ГЕРБ и лидер на предизборния им щаб. Явно хората от властта запазват своите позиции и всичко това е театър, който се разиграват пред хората. Аз лично не вярвам на това правителство, което е изчерпало своя и професионален, и морален ресурс", добави Божанков. Според него, няма как КПКОНПИ да е независима, след като е избрана от управляващото мнозинство.

 

Той добави още, че няма как да се проведе съдебна реформа, след като министър става Данаил Кирилов. "В професионален план той има по-скоро негативна оценка от юридическите среди. Как може той да провежда така необходимата съдебна реформа у нас? От последните събития стана известен като юриста, замесен във всеки един скандал, касаещ правото", категоричен бе Божанков. Той добави, че Кирилов бе готов да прегази правилника на Народното събрание и законите в стремежа си да изпълни волята на своите шефове. "Не съм убеден, че като министър, можем да очакваме от него проява на характер, твърдост и воля за някакви реформи, в контекста на събитията в момента", каза народният представител от левицата.

 

Божанков добави, че в България има сериозен проблем с разделението на властите. "Очевидно е, че в България борба с корупцията не се води, в момента институциите симулират такава. Президентът инициира изключително важен КСНС по тази тема", отбеляза той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5566 |04.04.2019 Протест на БОЕЦ под прозорците на властта: Има кой да ви накаже! . 4| 3965 |03.04.2019 Президентът свиква КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта . 3| 4138 |28.03.2019 БСП: Цветанов напуска парламента, за да остане във властта . 1| 5516 |27.03.2019 За частния асансьор на властта в „Честно казано с Люба Кулезич“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads