Реклама / Ads
26| 8763 |20.03.2016 НОВИНИ

Депутатът Енчев посъветва Коритаров да приеме исляма

.
Велизар Енчев и Георги Коритаров
Дори и Лев Толстой в края на живота си се е обърнал към исляма, напомни пред Нова телевизия журналистът Георги Коритаров, посочвайки, че ислямът е нормална религия. „Ето, г-н Коритаров, значи е време вие да се обърнете към това учение”, репликира депутатът Велизар Енчев.
 
Двойката известни  българи се изпокараха, коментирайки споразумението между Европейския съюз и Турция за бежанците и как ще повлияе то на България.

Според Енчев ако Турция бъде приета в ЕС, то България трябва да излезе от него. Независимият депутат  не пропусна да "ощипе" Коритаров, че защитава интересите на Ердоган, за да получи отговора, че е човек на Путин.

„Турция не е коректен партньор, а рекетьор. За съжаление рекетьорът успя да постигне своите цели. Тя получи награда за това, че е главен отговорник за събитията в Сирия, Саудитска Арабия и САЩ”. Така независимият депутат Велизар Енчев коментира постигнатото споразумение между Европейския съюз и Турция за бежанците.

"Като награда за варварското си поведение рекетиращата ЕС държава получава всичко, което искаше и сега ще й даваме милиарди”, допълни  той.

Според журналиста Георги Коритаров обаче депутатът иска да си спечели евтини дивиденти, критикувайки с „неадекватен епитетен инструментариум” случващото се в Брюксел. Той не се съгласи, че става дума за рекет от страна на Турция.

„Споразумението идва като потвърждение на една теза, зародила се още преди бежанската вълна да придобие такива параметри. А именно за необходимостта за разширяване на ЕС по нова концепция към Западните Балкани и Турция. Това означава разширяване на зоната за сигурност и тази за обща политическа отговорност. Прави впечатление, че в условията на такава криза страни, които са кандидат еврочленки, каквато е Турция, понесоха по-голяма тежест и отговорност за гарантиране на общата сигурност”, на мнение е Коритаров.  Според него Турция преди всичко получи политическо признание за усилията си да бъде фактор за сигурност.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4339 |18.03.2016 Радев: Москов и Ненчев са политически сираци, подкрепяме ги . 3| 4174 |18.03.2016 Ненчев: Оставката ми е в джоба, но ГЕРБ ме подкрепят . 9| 5401 |17.03.2016 Ненчев: Варианти за нов изтребител са Gripen, Eurofighter и др. . 2| 4484 |15.03.2016 Ненчев прати в "дълъг отпуск" шеф в отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads