Реклама / Ads
0| 2314 |09.07.2024 НОВИНИ

Депутатите от ДПС се събират днес, решават за втория мандат

.
Папката с втория мандат предстои да бъде връчена Източник: БГНЕС
Депутатите от парламентарната група на Движението за права и свободи се събират днес в сградата на Народното събрание във връзка с втория мандат. За заседанието на парламентарната група бе съобщено вчера от председателя ѝ Делян Пеевски, който свика Председателски съвет на Движението. ДПС е втора политическа сила в 50-ото Народно събрание и се очаква вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство да бъде връчен на тях.
 

Вчера председателят на ПГ ДПС Делян Пеевски коментира, че за втория мандат ще бъдат разпратени писма на партиите в парламента, за да стане ясно дали са готови да подкрепят правителство с втория мандат, предаде БТА.

 

„Ние няма да разиграваме държавата. Ако от писмата видим, че има шанс за мнозинство – взимаме го и продължаваме“, коментира Пеевски. Делян Пеевски съобщи, че това кой ще получи мандата ще го реши парламентарната група. Пеевски декларира, че мандатът може да бъде получен и от него с излъчения за премиер. Аз няма да бъда кандидат за премиер, но нека първо да минат тези консултации, каза Пеевски и добави, че с всеки мандат може да се състави правителство.





Първоначално Делян Пеевски заяви, че ще върне мандата празен. След което депутатите, гласували „против“ кандидатурата на ГЕРБ-СДС за министър-председател Росен Желязко заявиха, че може да има правителство с втория мандат. Това направиха и изключения от парламентарната група Джейхан Ибрямов и председателят Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай.  Последните се срещнаха с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в имота му в парк „Росенец“ в събота. 

 

От „Продължаваме промяната“ в неделя заявиха, че докато Делян Пеевски е начело на ДПС, не могат да говорят с Движението по политики.  Вчера от ПП заявиха, че не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и остават конструктивна опозиция. 

 

От ДСБ, след заседание на Изпълнителния съвет на партията, в неделя, предложиха техническо правителство. Вчера коалиционните им партньори от "Да, България" заявиха, че е малко вероятно да има мнозинство за техническо правителство в 50-ото НС. 

 

За третия мандат заявка направиха от „Има такъв народ“ и от „Възраждане“. От ИТН предлагат експертно правителство, а от "Възраждане" правителство на обединение срещу ГЕРБ и ДПС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2272 |09.07.2024 Слънчево и горещо ще е и днес . 8| 2899 |08.07.2024 "Азов": В Русия днес е Ден на семейството. Убийствата на деца са поздрав от "братския народ"? . 0| 2629 |08.07.2024 Пожар с три огнища в Подбалкана заради товарен влак . 3| 3210 |08.07.2024 Поптодорова: Украйна в НАТО ще е абсолютната спирачка за бъдещи посегателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads